Uncategorized

3 veidi, kā samazināt autoparka dīkstāvi

Dīkstāve ir neizbēgama. Tomēr dīkstāve, kuru nepārvalda, var kļūt nekontrolējama un pārtapt par sliktu paradumu – tas īpaši kaitē autoparkiem, kuru gadījumā sekas ir daudz lielākas. Masveida dīkstāve – it īpaši lielāku transportlīdzekļu gadījumā – var ievērojami negatīvi ietekmēt peļņu.

Šajā rakstā noskaidrosim, kā dīkstāve liek uzņēmumam zaudēt naudu un kā to samazināt, izmantojot apmācību un tehnoloģiju, tai skaitā autoparka pārvaldes programmatūru.

Kas ir dīkstāve? 


Dīkstāve ir brīži, kad transportlīdzekļa dzinējs darbojas, lai gan transportlīdzeklis nekustas. Kad pārvaldāt autoparku ar vieglajiem, vidējas kategorijas vai kravas transportlīdzekļiem, prioritātei jābūt dīkstāves samazināšanai.

Idling stats--png

Attēla avots 

Kāpēc ir svarīgi novērst dīkstāvi?

Dīkstāvē stundā var tikt iztērēti gandrīz trīs litri vai vairāk degvielas , kas, kā minējām, samazina peļņu. Tas arī ievērojami ietekmē vidi. Transportlīdzekļa darbināšana ilgāk nekā nepieciešams rada papildu izmaksas, izraisot lieku nolietošanos, un samazina dzinēja darbmūžu.

Tālāk sniegti populārākie aplamie pieņēmumi.

Pieņēmums: Pirms braukšanas dzinējs jāuzsilda.
Patiesība: Dzinēju vislabāk var uzsildīt, braucot mierīgi. Pat aukstos laika apstākļos pietiek ar dīkstāvi līdz 30 sekundēm. Tas ir pietiekami daudz laika, lai notīrītu aizsvīdušu vējstiklu.

Pieņēmums: Tālvadības dzinēja aizdedze ir lieliski piemērota dzinēja uzsildīšanai, it īpaši aukstos laika apstākļos.
Patiesība: Tālvadības dzinēja aizdedze tērē degvielu. Labāk izmantot elektrisko sildītāju ar taimeri, kas nenolieto dzinēju.

Pieņēmums: Transportlīdzekļa izslēgšana un ieslēgšana tērē degvielu un bojā dzinēju.
Patiesība: Bieža transportlīdzekļa izslēgšana un ieslēgšana pārāk neietekmē dzinēja detaļas.

3 veidi, kā novērst dīkstāvi

Dīkstāvi var gandrīz pilnībā novērst. Lūk, kā to izdarīt.

1. Izglītojiet un motivējiet

Labākie telemātikas risinājumi sniedz dīkstāves datus – tātad, ja jums šķiet, ka autoparkā pastāv šī problēma, pārbaudiet rādītājus. Ja šie dati nav ietverti ziņojumos par degvielu, varat sazināties ar pakalpojuma sniedzēju, lai iegūtu nepieciešamo informāciju.

Autoparku pārvaldnieki var izmantot šos datus dīkstāves samazināšanas plānos. Atalgojiet autovadītājus, kuriem bija mazāka dīkstāve, un piedāvājiet apmācību tiem autovadītājiem, kuriem ir grūtības kontrolēt dīkstāves apmēru. Varat palielināt motivāciju ar veicināšanas un atzinības sniegšanas programmām.

2. Iegādājieties tehnoloģiju, kas palīdz izsekot dīkstāvi

Lai gan dīkstāvi lielā mērā var samazināt, no tās nevar pilnībā izvairīties. Tāpēc ļoti noderīga ir dīkstāves samazināšanas tehnoloģija (IRT). Šīm ierīcēm parasti ir trīs svarīgas iezīmes.

  • Tās uzstāda tieši uz transportlīdzekļiem vai atrašanās vietā.
  • Tās samazina lieku dīkstāvi.
  • Tās nodrošina strāvu funkcijām, kurām citādi transportlīdzekļa nekustēšanās laikā būtu jāizmanto galvenais dzinējs.

Jūs varat iegādāties arī palīgspēkiekārtas (APU) ar saules enerģijas vai bateriju nodrošinātu strāvu. Tās nodrošina transportlīdzeklim strāvu, kamēr tas ir nekustīgs.

“Ļoti palīdzēs dzinēja sildītāja (saukts arī par dzesēšanas šķidruma sildītāju) uzstādīšana,” saka Marija Denija (Mary Denny), Webasto Thermo & Comfort North America, Inc prezidente un izpilddirektore. “Ziemā ievērojami samazināsiet dīkstāves ilgumu un dzinēja apkopes nepieciešamību, kā arī uzlabosiet produktivitāti. Turklāt autovadītājiem nebūs jāierodas uz maiņu agrāk, lai uzsildītu dzinēju.”

Var arī uzstādīt dzinēja sildītāju. Gada aukstākajos mēnešos jūs ievērojami samazināsiet dīkstāves ilgumu un dzinēja apkopes nepieciešamību, kā arī uzlabosiet produktivitāti. Šīs ierīces arī ļauj autovadītājiem pirms maiņas izvairīties no laika tērēšanas uzsildīšanai.

undefined-Sep-30-2020-08-20-55-26-AM

3. Izmantojiet autoparka pārvaldes programmatūru un GPS izsekošanu

Dīkstāvei var izsekot, izmantojot autoparka pārvaldes programmatūru, kas sniegs pilnīgu priekšstatu. GPS izsekošanas programmatūra parāda, kur transportlīdzekļi ir devušies un cik daudz laika pavadīja katrā vietā – kā arī to, vai ir veikti kādi neatļauti braucieni. Autoparka pārvaldes programmatūra sniedz arī šādas priekšrocības:

  • Datu izmantošana, lai uzlabotu efektivitāti un apmācītu autovadītājus
  • Reaģēšana uz problēmām reāllaikā un trauksmes signālu iestatīšana
  • Degvielas patēriņa un dīkstāves ilguma aplūkošana ilgtermiņā
  • Datu analizēšana katram transportlīdzeklim vai visa autoparka pārskats

Īsumā: telemātika var palīdzēt droši un efektīvi pārvaldīt autoparku. Pārvaldniekiem ir daudz vieglāk reāllaikā izsekot degvielas patēriņam un dīkstāvei – ir vieglāk arī apkopot datus, kurus izmantot profilaktiskām apmācību programmām, kas palīdz autovadītājiem samazināt dīkstāves ilgumu.

Ar Fleet Complete Fleet Tracker, jūs varat paveikt to visu un vēl vairāk. Ja vēlaties izmantot tehnoloģiju, lai samazinātu autoparka izmaksas, pieprasiet mūsu Fleet Complete demonstrāciju, lai uzzinātu vairāk.

Related Articles