Uncategorized

Fleet Complete paroļu politika

Paroles mūsu dzīvē jau ir kļuvušas tik ierastas, ka mēs tās gandrīz vairs neievērojam, – rokas automātiski ieraksta paroli vajadzīgajā logā, lai iegūtu piekļuvi nepieciešamajam pakalpojumam. Vairums cilvēku neaptver, ka mēs izmantojam paroles desmitos un desmitos (ja ne simtos) dažādu lapu.

rtt

Fleet Complete paroļu politikas iespējas

Tā kā Fleet Complete pakalpojums iekļauj lielu daudzumu sensitīvas informācijas (informācija par atrašanās vietu, personas informācija), viena no mūsu prioritātēm ir datu drošība. Katra uzņēmuma lietotāji ar administratoru tiesībām var iestatīt savu paroļu drošības līmeni. Šeit ir daži veidi, kā izstrādāt jūsu uzņēmuma paroļu politiku.

Paroles iestatījumi ir pieejami Fleet Complete iestatījumu lapā. Ieejiet cilnē “Uzņēmuma iestatījumi” un ritiniet uz leju, līdz ieraugāt šādu skatu:

parile

Paroļu izveides politika.

Paroļu izveidei ir divas pamata iespējas:

  • “Uzaicinājums”;
  • “Pārbaude ar divām darbībām”.

“Uzaicinājums” – pēc noklusējuma visi uzņēmumi izmanto šo metodi. Šādā gadījumā Fleet Complete nosūta e-pasta lietotājam ar saiti, lai varētu izveidot paroli. Paroles izveide notiek ātri un viegli – nospiediet uz saites un izveidojiet jaunu paroli. Varat arī iestatīt uzaicinājuma termiņu.

“Pārbaude ar divām darbībām” pievieno vienu papilddarbību, lai sniegtu lielāku drošību. Izveidojot jaunu lietotāju, administratoram ir jāzina arī lietotāja tālruņa numurs (papildus e-pasta adresei). Uzaicinājums tiek nosūtīts pa e-pastu, un, izveidojot paroli, lietotājam ir jāievada uz tālruni nosūtītais drošības kods.  Šī metode ir visdrošākais veids, kā piekļūt Fleet Complete pakalpojumam.

Paroles drošums

Vēl viens svarīgs temats ir paroles drošums jeb cik grūti ir to uzminēt. Fleet Complete ļauj lietotājiem ar administratora tiesībām noteikt uzņēmuma vajadzībām piemērotas paroles sarežģītību. Varat izvēlēties un konfigurēt šādas prasības: 

  • minimālais paroles garums rakstzīmju izteiksmē;
  • minimālais zxcvbn vērtējums (paroles sarežģītības vērtējuma skala, iespējamās vērtības ir no viens līdz četri. Jo lielāks ir skaitlis, jo sarežģītāka ir parole);
  • tajā ir jābūt mazajiem burtiem;
  • tajā ir jābūt lielajiem burtiem;
  • tajā ir jābūt cipariem.
  • Ja vēlaties ļoti drošu (un sarežģītu) paroli, varat arī pieprasīt parolē izmantot īpašās rakstzīmes, piemēram, punktu, komatu, izsaukuma zīmi, eiro vai dolāru simbolu un tā tālāk. 

Daži sevišķi vāju paroļu piemēri (nekādā gadījumā neizmantojiet šādas vai līdzīgas!):

  • qwerty123;
  • 123456;
  • vārds un dzimšanas gads (tom1972);
  • password;
  •  

Lietotāju bloķēšana un regulāra paroļu maiņa

Lai nepieļautu ielaušanos, varat aktivizēt piekļuves bloķēšanu, tiklīdz lietotājs noteiktu reižu skaitu ir ievadījis nepareizu paroli. Bloķēto kontu var atvērt tikai lietotājs ar administratora tiesībām. Tādējādi var novērst tādas personas ļaunprātīgu piekļuvi, kura mēģina paroli uzminēt, ievadot dažādus pietiekami vienkāršu paroļu variantus. Vienlaikus uzmanīgiem jābūt arī pašiem lietotājiem: ja nezināt paroli, jūs NEDRĪKSTAT mēģināt visas savas laika gaitā izmantotās paroles. 

Varat arī norādīt, ka lietotājiem pēc noteikta dienu skaita atkal ir jāmaina parole (piemēram, reizi gadā vai pusgadā). Turklāt varat norādīt, ka iepriekšējās paroles noteiktu laiku nedrīkst izmantot. 

Paroļu politiku Fleet Complete var pilnībā konfigurēt lietotājs ar administratora tiesībām. Katrs uzņēmums var iestatīt sev piemērotu sarežģītības un drošības līmeni. 

Ņemiet vērā! Izturieties pret savām parolēm kā pret apakšveļu – nedodiet tās citiem, bieži mainiet un neatstājiet viegli redzamā vietā.

 

Related Articles