Uncategorized

Ekskluzīva intervija ar Tony Lourakis, Fleet Complete izpilddirektoru: “Cilvēkiem ir nozīme”

Tonijs Lorakiss (Tony Lourakis)Fleet Complete dibinātājs un vadītājs – nav nekāda neatminamā mīkla.  Viņš aizrautīgi dalās savos uzskatos un idejās, jo tic, ka ir jāpalīdz cilvēkiem un kopienām augt, gūt panākumus, pārvērsties.

Tonijs nāk no vienkāršas ģimenes, tāpēc zina, cik liela nozīme ir smagam darbam un ambīcijām, lai gūtu panākumus. Tieši tāpēc tagad viņš vada straujāk augošo starptautisko telemātikas uzņēmumu un 2017. gadā ir iekļauts Kanādas vadošo jauno uzņēmēju reitingā Canada’s Top 40 Under 40, kurā atrodas kopā ar citiem līderiem, kuri pastāvīgi panāk ievērojamus uzlabojumus biznesā un veicina kopienu attīstību.

Edvins Frondozo (Edwin Frondozo) sarunājās ar Toniju par viņa biznesu līderības aplādē unikālai programmai, kas piedāvā pasaules veiksmīgāko uzņēmējdarbības līderu atklāsmes un ieteikumus.

0M2A4076-2

Jums ir iespēja pirmajiem noklausīties ekskluzīvu interviju un personisku stāstu par to, kā šodienas progresīvākajiem līderiem izdodas nokļūt virsotnē.

“Ļoti svarīgi ir jau pašos pirmsākumos koncentrēties uz vīziju, uz vērtībām. Vai zināt, kas ir galvenais jūsu biznesā? Ko jūs risināt? Uz kādām vērtībām pamatojaties? Tāpat ļoti liela nozīme ir cilvēkiem.”  Tonijs Lorakiss, Fleet Complete dibinātājs un vadītājs

Edvins Frondozo:  Liela nozīme ir cilvēkiem.  Šie vārdi manā prātā skanēja vēl ilgi pēc intervijas.  Šī ir uzņēmējdarbības līderības aplāde, es esmu Edvins Frondozo.

Paldies, ka atradāt laiku pievienoties man šajā epizodē.  Ar lielu prieku vēlos dalīties sarunā ar Toniju Lorakisu.

Viņš ir Fleet Complete – viena no pasaulē straujāk augošajiem tehnoloģiju uzņēmumiem – dibinātājs un vadītājs. Sarunā pievērsāmies daudzām tēmām, tostarp tam, cik svarīgi ir pulcēt sev apkārt lieliskus padomdevējus, kā neļaut uzņēmumam kļūt par institūciju un kāpēc ir būtiski koncentrēties uz uzņēmuma vīziju un vērtībām. 

Tonij, esiet sveicināts uzņēmējdarbības līderības aplādē.

Tonijs:  Paldies!

Edvins: Paldies, ka piekritāt tikties ar mani savā uzņēmumā Fleet Complete. Pirms pārejam pie Jūsu stāsta, lūdzu, vispirms iepazīstiniet ar sevi.  Pastāstiet mums par sevi. Pastāstiet klausītājiem, kas ir Tonijs un ko Jums patīk darīt brīžos, kad neattīstāt un nepārveidojat uzņēmumus.

Tonijs:  Kas ir Tonijs …Tātad Tonijs ir no Toronto, man ir 38 gadi, esmu precējies, mums ir desmit gadus vecs dēls, patiesībā, tieši vakar viņam bija dzimšanas diena. Brīžus, kad nestrādāju, cenšos pēc iespējas veltīt ģimenei.

Vēl man ļoti patīk braukt ar velosipēdu – tas ir mans iecienītākais sporta veids. Nedaudz arī patīk trenēties, apmeklēt sporta zāli, pacilāt svarus.

Tātad, jā, trīs galvenās jomas, kurām veltu visvairāk sava laika, ir bizness, ģimene un personīgās vingruma lietas.

Man patīk arī nedaudz pievērsties filantropijai.  Esmu iesaistījies Grieķu kultūras mantojuma fondā, kas man ir tuvs sirdij.  Tā ir organizācija, kuras mērķis un misija ir saglabāt un popularizēt grieķu kultūru Kanādā.

Esmu grieķu imigrantu bērns un patiesi augstu vērtēju Kanādas multikulturālismu, tāpēc vēlos piedalīties grieķu kultūras saglabāšanā šajā valstī, domājot par sava dēla paaudzi un nākamajām paaudzēm.

Tas man ir svarīgi un ļoti novērtēju arī pārējo kultūru centienus šajā ziņā, jo domāju, ka dažādība ir viena no skaistākajām lietām mūsu valstī.

Edvins: Tas ir ļoti stilīgi un ļoti multikulturāli.  Esmu šeit dzimis un audzis; mani vecāki ir imigranti no Filipīnām, un es augu kopā ar daudziem grieķu draugiem.

Tāpēc pajautāšu vēl vienu ātru jautājumu pirms pārejam pie darba lietām.  Vai ar grieķu kultūras saglabāšanu sākāt nodarboties nesen, vai arī tas ir kas tāds, ko vienmēr vēlējāties darīt?

Tonijs:  Es mīlu savu senču kultūru; šādas sajūtas man ir bijušas vienmēr.  Tā ir daļa no mana DNS. Ar to es lepojos un cieši izjūtu sevī. Vienmēr esmu vēlējies to darīt un esmu patiešām pateicīgs par šādu iespēju. Es šobrīd vadu šo organizāciju. 

Esmu Grieķu kultūras mantojuma fonda prezidents. Tā ir organizācija, kas darbojas jau gadiem ilgi un šajos gados ir spējusi piesaistīt vairāk nekā septiņus miljonus dolāru, lai iegādātos grāmatas grieķu skolām vai helēnisma studiju programmām Toronto Universitātē.

Vai zināt, mēs piesaistījām vairāk nekā divus miljonus dolāru, lai finansētu iesākto programmu virzību.  Pirms vairākiem gadiem finansējām helēnisma studiju katedru Jorkas Universitātē; tā vēl joprojām darbojas un attīstās un tas man ir ļoti svarīgi.

Es arī darbojos ārpus grieķu un helēņu kultūras, esmu liels Jauno vīriešu kristīgās apvienības (YMCA) atbalstītājs.

Mēs arī pavadām laiku YMCA. Augu zemākās vidusšķiras ģimenē Bramptonā un redzēju, cik smagi strādā abi mani vecāki.  Un tagad, kad man ir iespēja atlīdzināt, tas ir … šo organizāciju finansiāli atbalstām abi ar sievu un tas ir svarīgi.

Edvins: Lieliski, paldies, ka dalījāties tajā.  To īsti nevar atrast Jūsu biogrāfijā, kad centos meklēt informāciju par Jums, Tonij. Tāpēc mēs noteikti ievietosim šīs ziņas epizodē, kas ir pieejama tīmekļa vietnē.  Katrā gadījumā mēs kā kopiena varam palīdzēt un tas ir jādara.

Un tagad par darbu.  Lūdzu, pastāstiet par Fleet Complete. Kāda ir jūsu šodienas loma tajā un ko esat iecerējis sasniegt tuvāko mēnešu laikā?

Tonijs:   Esmu dibinātājs un vadītājs.  Fleet Complete palīdz uzņēmumiem ar autoparku pārvaldības risinājumiem.

Autoparku pārvaldības biznesu vadīt ir grūti.  Šeit jāsastopas ar apdrošināšanas izmaksām, degvielas izmaksām, regulām un noteikumiem.  Visi šie izaicinājumi sarežģī autoparku pārvaldības biznesu.  Turklāt vairums mūsu klientu ir nelieli uzņēmumi.  Šīs lietas pārvaldīt palīdz mūsu programmatūra.

Tā ļauj mazināt mūsu klientu izmaksas, mūsu klientu riskus, uzlabot klientu drošību.   Viņu biznesam tas ir patiešām svarīgi.

Būtībā mēs palīdzam uzņēmumiem plaukt; tieši to mūsu bizness dara – palīdz šiem uzņēmumiem attīstīties ar autoparku pārvaldības risinājumu palīdzību.

Edvins: Tonij, veicu nelielu izpēti par Jums un, atskatoties uz Jūsu karjeru, ir redzams, ka ar uzņēmumu dibināšanu nodarbojaties jau ilgāku laiku.

Atskatoties var novērtēt Jūsu izaugsmi. Esat uz patiesa izaugsmes ceļa.  Jūs sākāt no pamatiem, un vēlos, lai pastāstāt par dažiem pagrieziena punktiem, kas gadījās Jūsu ceļā.   Iespējams, daži no Jūsu pieņemtajiem lēmumiem ir ļāvuši Jums veidoties par biznesa līderi.

Tas izklausās tik vienkārši: sāku no pašiem pamatiem un tagad esmu šeit.

Tonijs:  Viens no labākajiem lēmumiem manā dzīvē ir pulcēt ap sevi lieliskus padomdevējus.  Biznesu nodibināju ļoti agri, tāpēc būtībā mācījos darot.

Svarīgākais, ka jau pašā sākumā – jau ļoti agrā vecumā – man blakus bija padomdevēji, kas palīdzēja veidot biznesu.

Pulcēju ap sevi cilvēkus ar pieredzi un centos iegūt no viņiem iespējami daudz informācijas; tas ir galvenais, kas ļauj nenovirzīties no pareizā ceļa.

Edvins: Pastāstiet tiem jaunajiem klausītājiem, kuri tikai tagad sāk savu biznesu, kā Jūs spējāt atrast padomdevējus un kā Jums vispār radās doma, ka tādi Jums ir nepieciešami?

Jo sastopu ļoti daudz cilvēku dažādos karjeras posmos un daudzi to apjauš tikai vēlākos gados: ak, beidzot saprotu, kas man ir vajadzīgs! Padomdevējs.

Kā jums radās šāda doma?

Tonijs:   Domāju, ka ir cilvēki, kuri apmeklē biznesa skolu un atrod savus padomdevējus šādā veidā, – tie var būt profesori vai citi cilvēki no šīs vides.  

Savu biznesu uzsāku jau studiju gados, kad mācījos datorzinātnes, apguvu programmatūru izstrādi. Augu ar uzņēmējdarbību saistītā ģimenē: mans tēvs bija uzņēmējs, tāpēc daudz mācījos arī no viņa.

Bet jau pavisam drīz sapratu, ka, uzsākot savu biznesu bez pieredzes, man ļoti svarīgi ir atrast pareizos padomdevējus.

Tas šķita acīmredzams.  Es uzreiz pamanīju to vērtību, ko man sniedza jau pirmie daži padomdevēji. Šo pieeju turpinu līdz pat šai dienai.

Šobrīd arī mūsu valde ir veidota šādā veidā.   Protams, mums ir personiskie izaugsmes veicinātāji, vadības izaugsmes veicinātāji un citi speciālisti, bet valde ir lielisks atbalsta un virzības avots, jo esam rūpīgi atlasījuši valdes locekļus, izvēloties pēc tā, kā viņu iepriekšējā darbība atbilst mūsu iecerēm.

Ja jūs sastopat cilvēkus, kuri ir centušies panākt to pašu, ko jūs, viņi var dalīties savā pieredzē ar jums un tas patiešām palīdz un lieliski darbojas.

Edvins: Noteikti – izvēlēties pareizo valdi ir ļoti svarīgi.  Tātad pēdējos gadus Jūs esat uzņēmējs, sastopaties ar svarīgiem klientiem, bet palasīju arī senāku vēsturi – pirms Fleet Complete Jums bija cits programmatūras uzņēmums, ļoti līdzīgs, nosaukumu gan aizmirsu …

Tonijs:  Ak jā, uzņēmumu sauca Canlogic Solutions. Sāku to vēl koledžā.   Tas bija tāds kā treniņš.  Mūsu bizness piedāvāja tīmekļa vietņu veidošanas, tīklošanas, e-pasta serveru un palīdzības dienestu pakalpojumus, tas bija veids, kā nopelnīt dažus liekus dolārus, lai samaksātu par grāmatām, nodarbībām un citām lietām. 

Līdz brīdim, kad mums radās iespēja izveidot savu biznesu, vienmēr zināju, ka vēlos programmatūras uzņēmumu jau kopš pusaudža gadiem, tāpēc esmu pateicīgs, ka man jau agrā jaunībā bija vīzija un ideja par to, ko gribu paveikt dzīvē, bet vēl precīzi nezināju, kādu uzņēmumu vēlos.

Pirmais, ko izdarīju, izveidoju standarta IT pakalpojumu uzņēmumu, kamēr sapratu, ko tieši vēlos darīt, un šeit liela nozīme bija arī veiksmei.  Sākotnēji pievērsāmies loģistikas pakalpojumiem.  Vēlāk attīstot autoparku pārvaldības risinājumus. Tā pakāpeniski viss sākās.

Edvins: Kā uzņēmējs vispirms sākāt strādāt ar mazām komandām, bet laika gaitā mainījās gan Jūsu loma, gan komandas lielums.  Tāpat arī atbildība – tas, ko darāt šodien, ļoti atšķiras no tā, ko darījāt pirms divdesmit gadiem. 

Tonijs:  Jā.

Edvins: Kā Jūs pielāgojāties un turpinājāt pilnveidoties kā efektīvs līderis? Kas Jums vēl palīdzēja līdztekus padomdevējiem?  Vai darījāt kaut ko īpašu? Vai arī vienkārši pakāpeniski mācījāties darot?

Tonijs:  Daudz apguvu darot.  Savā ziņā tā ir evolūcija, kurai vienkārši jāiet līdzi.

Sākumā, tāpat kā jebkurš uzņēmējs iesācējs, centos darīt visu.  Nodarbojos ar pārdošanu, tirgvedību, klientu apkalpošanu; produktu ieviešanu; finansēm; veidoju apkopojumus – darīju visu.

Darot to visu, lieliski var apgūt biznesu no pašiem pamatiem, jo iemācījos katru biznesa aspektu.  Bet tas traucē uzņēmuma efektivitātei, tas ir pareizi.  Tāpēc jums jāatrod brīnišķīgi talanti, kuri var paveikt visas šīs lietas labāk nekā jūs, un tad būs arī laiks izaugsmei.

Iemācījos, ka no darītāja jākļūst par līderi, atbalstītāju, motivētāju, padomdevēju un darbinieku piesaistītāju.    Domāju, šīs ir svarīgākās vadītāja īpašības uzņēmumā, kas vērsts uz efektivitāti. Darbinieku atlasei ir ļoti liela nozīme – atrast vadošos talantus katrā jomā, pēc tam vienkārši vadīt, virzīt un atbalstīt viņus, vai ne? Tieši to vadītājs dara.

Edvins: Cik ilgs bija Jūsu pārtapšanas process no darītāja par uzņēmēju – cilvēku, kurš atbild par visu, lai patiesi ieviestu pārmaiņas?  Droši vien sākumā tas nebija viegli.

fdf

Tonijs:  Jā, tas nebija viegli.  Sākumā tas šķiet nedabiski, tāpēc uzņēmuma pirmsākumos centies darīt visu pats un tad jau pamazām sāc deleģēt uzdevumus, bet tas ir grūti. Tas nav dabiski. Bet tas ir jāpaveic, un to darot, pamazām mani, ka bizness sāk kļūt aizvien rentablāks, – iepriekšējo dažu miljonu vietā tavi ieņēmumi tagad ir septiņi, astoņi, deviņi, desmit miljoni. Īsā laikā piedzīvoju strauju izaugsmi, izveidoju komandu un ļāvu tai darboties.

Tā mēs to paveicām.  Sākumā izgājām caur uguni un ūdeni, attīstījāmies un viss notika.  Šobrīd mūsu uzņēmumam ir 600 darbinieku visā pasaulē, tas ļoti strauji aug, organiskā izaugsme pārsniedz 35%, ieņēmumi ir vairāk nekā 100 miljonu dolāru … Daudzējāda ziņā šādu biznesu vadīt ir vieglāk nekā vadīt viena miljona dolāru biznesu, jo tad visu nākas paveikt pašam.

Šobrīd esmu sapulcējis brīnišķīgu valdības komandu, kas ir patiešām pieredzējusi.  Vadības komandas lielākajai daļai jau ir iepriekšēja pieredze mūsu jomā.

Edvins: Domājot par šo desmitkārtīgo izaugsmi no 1 līdz 100 miljoniem, – vai bija īpaši atslēgas cilvēki, kuri Jums šajā laikā palīdzēja? Vai varat atcerēties?

Tonijs:  Viņu ir daudz, bet minēšu dažus. Viens no atslēgas cilvēkiem ir mūsu pārdošanas vadītājs Deivs Prusinskis (Dave Prusinski). Viņš ir pie mums jau astoņus gadus un iepriekš strādāja Blackberry, kur pavadīja daudzus gadus, apgūstot, kā izveidot maksimāli profesionālu, uz attīstību vērstu daudzkanālu pārdošanas komandu.  Savos ziedu laikos Blackberry, iespējams, bija pasaulē labākais pārdevējs mobilo operatoru kanālā. Viņš ir arī piedzīvojis Blackberry lejupslīdi un arī tā bija ļoti laba pieredze.

Pievienojoties mums, viņš patiesi izvirzīja pārdošanas komandu jaunā līmenī, izveidoja ļoti profesionālu pārdošanas procesu un pārdošanas pārvaldību, kādas mums nebija iepriekš. Viņš ir satriecošs atslēgas cilvēks, kurš pievienojās mūsu biznesam īstajā mirklī, lielu daļu mūsu panākumu var attiecināt uz Deiva līderības spējām pārdošanā un īpaši pārdošanā dažādos kanālos.

Vēl viens atslēgas cilvēks, kurš pievienojās mums īstajā laikā, ir biznesa attīstības viceprezidents Džerijs Leongs (Jerry Leong), kurš ieradās pie mums no TELUS, kur atbildēja par partnerības veidošanu. Viņš palīdzēja mums paplašināt partnerību dažādos kanālos visā pasaulē, tāpēc šobrīd mums ir partnerība ar Deutsche Telekom Eiropā, kā arī, piemēram, ar dažiem T-Mobile īpašumiem Austrijā un Nīderlandē. Jau šobrīd strādājam pie jaunas partnerības Skandināvijā.  Esam paplašinājušies Austrālijā ar Telstra, un Džerijs bija iniciators mūsu ekspansijai dažādos kanālos, tāpēc tas ir patiešām nozīmīgi.

Mūsu tehniskais direktors Alans Fongs (Alan Fong) spēj paplašināt tehnoloģiju un produktu attīstības uzņēmumus no desmit līdz simtiem un pat tūkstošiem darbinieku.  Tieši to mēs šeit darām, tāpēc mums ir vajadzīgs līderis tehniskā direktora amatā, kurš apzinās uzņēmumu nepieciešamību augt un attīstīties, cilvēks ar pieredzi, kā to izdarīt tiešām labi.

Mūsu finanšu direktoram Džordžam Kipreosam (George Kypreos) ir pieredze gan akciju sabiedrībās, gan tehnoloģiju uzņēmumos un mums bija nepieciešama šī finansiālā disciplīna, jo izaugām no desmit miljoniem dolāru līdz vairāk nekā simt miljoniem.

Edvins: Tas ir brīnišķīgs stāsts, paldies, ka dalījāties tajā. Izpratnē par to, ka esat tik labs, cik laba ir komanda ap Jums, gluži kā veidojot basketbola komandu.

Tonijs:  Pievienošu vēl vienu jomu, kas reizēm netiek pienācīgi novērtēta, – personāla vadību.  Mums ir brīnišķīgs personāla vadības līderis Lerijs Indovina (Larry Indovina), mūsu personāla vadības viceprezidents, kurš darbojas mūsu uzņēmuma vadības komandā jau četrus vai piecus gadus.  Tomēr bijis līdzās uzņēmumam jau no pašiem pirmsākumiem.  Viņam bija savs personāla atlases uzņēmums, ar kuru sadarbojāmies, lai atrastu darbiniekus, tāpēc var teikt, ka viņš ir ar mums no paša sākuma.  Un šī ir tik svarīga loma.  Sākotnēji to risinājām, pērkot pakalpojumu no Lerija uzņēmuma, bet gribētu mudināt uzņēmumus jau pašos pirmsākumos veidot uzņēmumā personāla vadības nodaļu, jo tas patiešām palīdz izveidot īstenu sapņu komandu, kāda mums ir tagad.

Edvins: Vai, turpinoties izaugsmei, nebaidāties, ka uzņēmums kļūs par institūciju?

Tonijs:  Man patīk cilvēkiem teikt, ka ik dienu vadu tik lielu uzņēmumu, par kādu pat nebiju uzdrīkstējies sapņot, un domāju, ka šeit domas sakrīt daudziem uzņēmumiem, jo tieši tā jau ir izaugsme, vai ne? Ik dienu jūs augat un tas nozīmē, ka ik dienu darāt to, kas nav darīts iepriekš. Tieši tas man patīk šajā biznesā.

Šeit ir jautājums par līderību. Viss sākas no vadības, no kultūras, no vides, kurā jūs darbojaties, un, kamēr vadu savu biznesu kopā ar savu vadības komandu, mēs turpināsim darboties veidā, kas ir ātrs, novatorisks un vērsts uz klientiem.   Kamēr uzņēmums saglabā pamatvērtības, arī tā kultūra pastāvēs neatkarīgi no uzņēmuma lieluma.  Paskatīsimies uz dažiem varenajiem, pasaules Amazonēm, piemēram, Google vai Facebook, un ne jau tikai uz tehnoloģiju uzņēmumiem.  Plaukst tie uzņēmumi, kas patiesi paliek uzticīgi savām pamatvērtībām, neatkarīgi no tā, vai to apgrozījums mērāms miljonos vai miljardos.

0M2A6328-1

Tieši to esam iecerējuši darīt – palikt uzticīgi sev un savām vērtībām.

Edvins: Tagad uzņēmums nodarbojas arī ar kustībā esoša darbaspēka pārvaldību.  Kur Jūs smeļaties labākās idejas?

Tonijs:  No dažādiem avotiem.  Idejas ir jāmeklē visur.

Daudz ko man iesaka klienti, pārdošanas speciālisti, bet daudz ko izdomāju arī pats.  Daudz laika pavadu ar vadības komandu, domājot par nākotni, domājot: “Klau, ja mēs šodien izveidotu jaunuzņēmumu garāžā, ko mēs darītu tā, lai mūs nevarētu izspiest citi uzņēmumi, kā mēs izspiežam konkurentus?” 

Piemēram, 2018. gadā izveidojām jauno savienoto transportlīdzekļu ekosistēmas platformu.  To sauc CONNVEX un CONNVEX palīdz pirmā līmeņa piegādātājiem un transportlīdzekļu oriģinālā aprīkojuma ražotājiem ieviest tirgū savienotus risinājumus, lai darbotos daudz efektīvāk un ātrāk.  Analoģiski to var salīdzināt ar Amazon un Amazon tiešsaistes pakalpojumiem. Amazon divdesmit gadus būvēja pasaulē progresīvāko e-komercijas platformu un tad kādā brīdī pirms vairākiem gadiem apjauta: “Klau, mēs taču varētu šo platformu pārdot kā pakalpojumu!” Tagad viņi ir pasaulē lielākie mākoņpakalpojumu nodrošinātāji.

Mēs būtībā darījām to pašu. Divdesmit gadus būvējām vienu no pasaulē progresīvākajām, spēcīgākajām, pielāgojamākajām, drošākajām autoparka pārvaldības programmatūras platformām.  Tagad šo tehnoloģiju, šo infrastruktūru, ko izveidojām, mēs laižam tirgū ar CONNVEX zīmolu un palīdzam transportlīdzekļu oriģinālā aprīkojuma ražotājiem, pirmā līmeņa piegādātājiem (piemēram, uzņēmumiem, kas ražo pārnesumkārbas, bremžu sistēmas, dzinējus, asis, šasijas un piekabes), lai padarītu viņu sistēmas viedas un savienotas.

Mēs izziņojām pirmo CONNVEX partnerību 2018. gada februārī ar Phillips Connect Technologies. Phillips ir viens no pasaulē lielākajiem trošu sistēmu ražotājiem piekabēm.  Viņi ir pirmā līmeņa piegādātāji tādiem piekabju ražotājiem kā Wabash, Great Dane u. c.  Viņi izmanto CONNVEX mākoņpakalpojumu platformu, lai ieviestu tirgū pasaulē pirmo savienoto viedo piekabi, ko ir iespējams iegādāties no transportlīdzekļu oriģinālā aprīkojuma ražotājiem.  Tātad varat doties uz tādu uzņēmumu kā Wabash un iegādāties no viņiem piekabi, kas ir apgādāta ar visiem sensoriem, kādus vien varat iedomāties (durvju, temperatūras, ass, riepu spiediena sensori), un pirkt tos no ražotāja – viss ir iepriekš konfigurēts, aprīkots.  Tā visa pamatā ir CONNVEX mākoņpakalpojumu sistēma.

Tāpēc nākamajos mēnešos un gados jūs dzirdēsiet daudz paziņojumu par līdzīgām cita veida sistēmām transportlīdzeklī. Tā ir nākotne.  Tas ir piemērs, kā turpinām jauninājumus.

Edvins: Gribēju atgriezties pie iepriekšminētā. Jūs stāstījāt par pirmsākumiem, par to, kā spējāt atrast padomdevējus, kuri Jums palīdzēja veidoties par biznesa līderi, par uzņēmēju.  Vai varat nosaukt cilvēku, kuram ir bijusi ievērojama ietekme uz Jums kā uz līderi?  Varbūt kādu no Jūsu padomdevējiem, kuram patiesi izdevās mudināt Jūs virzīties uz priekšu?

Tonijs: domāju, kā pirmais ir jānosauc mans tēvs. Tēvs man iemācīja darba ētiku. Tēva telpu uzkopšanas uzņēmumā strādāju jau kopš septiņu vai astoņu gadu vecuma. Berzu un mazgāju grīdas, iznesu atkritumus, tīrīju tualetes, darīju dažādus darbus. Izaugu vidē, kur zina, ko nozīmē smags darbs, un augot iemācījos visu par mazā biznesa vadīšanu. Mans tēvs vadīja mazu uzņēmumu ar pieciem vai sešiem darbiniekiem. Varbūt ar duci uzņēmuma ziedu laikos un viņš patiešām rūpējās par saviem klientiem.

Augdams šādā vidē, patiesi izpratu klientu apkalpošanas nozīmi, smaga ikdienas darba nozīmi, darba ētiku, izdarīt, cik no tevis prasa un vēl mazliet vairāk. Šīs pamatlietas ir tādas biznesa īpašības, kas patiesi spēj radīt atšķirību ilgtermiņā. Tāpēc es atbildētu šādi.

Edvins: Tas ir lieliski! Tagad viens jautrs jautājums, ko parasti vaicāju savās aplādēs. Tonij, ja man būtu iespēja pajautāt kādam no Jūsu komandas kolēģiem, partneriem, līdzstrādniekiem, kāda ir Jūsu labākā līdera kvalitāte? Kā Jūs domājat, ko viņi teiktu?

Tonijs:  Tas ir labs jautājums … e-pasta vēstuļu ātrums. Lieliski protu ātri atbildēt un sekot līdzi visām e-pasta vēstulēm.  Ambīcijas. Man vienmēr ir bijušas lielas ambīcijas. Domāju plaši, man patīk sapņot. Sapņošana ir jautra nodarbe. Vienkārši sēdi un fantazē, kur tu varētu atrasties gadu vai piecus no šī brīža. Un tad virzies atpakaļ un izplāno visu secīgi, kā būtu jārīkojas, lai tur nonāktu. Tas sagādā tik daudz prieka!

Man ļoti patīk to darīt un pēdējos septiņos gados esam desmitkāršojuši uzņēmumu, tāpēc mums ir šī vīzija, kur mēs vēlamies virzīt uzņēmumu, lai ienākumus varētu mērīt nevis miljonos, bet miljardos dolāru.  Un kā to panākt, vai ne? Tā radās CONNVEX ideja un iespēja būt savienotiem ar it visu transportlīdzekļa ekosistēmā, un būt daļai no šīs savienotās transportlīdzekļa evolūcijas, kas šeit notiek.  Tā ir ļoti liela jautrība man un manai komandai.

Patiesībā, mētāties ar šīm lielajām idejām un prātot par to risinājumiem, izdomāt veidus, kā palīdzēt nozarei un klientiem, – tieši tas nozīmē koncentrēties uz klientiem un palīdzēt plaukt klientu, kuri darbojas ar autoparku vai kustībā esošo darbaspēku, uzņēmējdarbībai.   Palīdzēt viņiem gūt panākumus, būt drošiem, būt atbilstīgiem.   Tas mums ir ļoti svarīgi, tas mūs virza.

Edvins: Tas ir lieliski.  Ir svarīgi, lai augoša uzņēmuma līderis būtu iedvesmojošs sapņotājs. Tad plāni īstenojas vieglāk. Man ļoti patīk šāda veida sapņošana un plānošana.

Tonij, šī saruna ir lieliska, bet, pirms to noslēdzam, lūgšu dalīties dažās pārdomās un novērojumos. Vislabāk, ja Jūs varētu sniegt reālus ieteikumus tiem mūsu klausītājiem, kuri vēlas attīstīt vai pielāgot savu uzņēmumu.

Tonijs:  Šobrīd es teiktu, ka ļoti svarīgi ir jau pašos pirmsākumos koncentrēties uz vīziju, uz vērtībām. Vai zināt, kas ir galvenais jūsu biznesā? Ko jūs risināt? Uz kādām vērtībām pamatojaties? Liela nozīme ir cilvēkiem.  Katrs uzņēmums, katra aģentūra – galvenais ir cilvēki.  Atrodiet cilvēkus, kuri jums palīdzēs visu izpildīt pareizi.

Jūs vēlaties vidi, kas sagādā prieku, kur cilvēki ir profesionāli un labākie savā nodarbē, savā profesijā, neatkarīgi no tā, vai tas ir reģistrators vai cilvēks finanšu departamentā, vai tehniskā atbalsta speciālists, attīstītājs, arhitekts vai pārdevējs, – jūs vēlaties labākos no labākajiem visās šajās jomās.  Un cilvēkus, kuriem kopā būšana sagādās prieku un kuri veidos lielisku komandu.

Tas ir svarīgi mums. To gribu pateikt katram uzņēmējam.

Edvins: Tonij, noslēgumā, lūdzu, pastāstiet, kur ir iespējams iegūt sīkāku informāciju par Fleet Complete vai citiem jautājumiem, ko vēlaties pavēstīt klausītājiem.

Tonijs:  Protams, www.fleetcomplete.com ir mūsu mājaslapa, kur ir pieejams viss par mūsu produktiem un pakalpojumiem, kā arī uzņēmumu.  Mans LinkedIn profils – Tony Lourakis –, tajā var izlasīt informāciju par mani un ziņas, ko publicēju. Linkedin pārsvarā lietoju biznesa lietām, tāpēc šodien bija liels prieks piedalīties šajā raidījumā. Paldies par kopā pavadīto laiku un ceru tikties atkal.

Edvins: Tonij, arī man bija ļoti patīkami, paldies, ka pievienojāties mūsu uzņēmējdarbības līderības aplādei. 

 

Related Articles