Uncategorized

KĀPĒC IZMANTOT AUTOPARKA PĀRVALDĪBAS PAKALPOJUMU?

Kāpēc izmantot autoparka pārvaldības pakalpojumu:

  1. Degvielas zādzību novēršana
  2. Administratīvā darba automatizācija
  3. Maksimāls transportlīdzekļu izmantojums
  4. Maršrutu optimizācija
  5. Autovadītāja uzvedības uzlabošanās
  6. Transportlīdzekļu stāvokļa uzlabošanās
  7. Transportlīdzekļu zādzību novēršana
  8. Klientu apmierinātības pieaugums, uzlabojot pakalpojumu
  9. Darbinieku apmierinātības pieaugums
  10. Caurredzamība un skaidrs pārskats par izmaksām pa nodaļām/autovadītājiem

 

Autoparka pārvaldības programmatūra – ienākumu vai izdevumu avots?

Katram uzņēmumam ir būtiski kontrolēt izdevumus un, veicot jaunus ieguldījumus, tiek rūpīgi aprēķināts, vai tie atmaksāsies. Ne viens vien uzņēmums varbūt domā, kāpēc viņiem vispār būtu nepieciešams lietot GPS risinājumus? GPS loģistikas risinājums nenozīmē tikai punktu kartē un GPS kontrolieri darbinieka automobilī. Faktiskās iespējas un ieguvumi ir daudz plašāki. Turpmāk iztirzāsim, kāpēc uzņēmumam vispār vajadzētu lietot GPS autoparka un komandas pārvaldības programmatūras risinājumus. Cik autoparka pārvaldības pakalpojums izmaksā uzņēmumam un cik ilgā laikā tas atmaksājas?

Sākam ar izmaksu komponentiem – tās ir iekārtas (var gan nomāt, gan nopirkt), uzstādīšanas maksa un ikmēneša pakalpojuma izmantošanas maksa. Ikmēneša pakalpojuma izmantošanas maksa ir atkarīga no pakalpojuma sniedzēja un izvēlētās pakalpojuma paketes, bet visvienkāršākie risinājumi parasti maksā mazāk nekā 10 EUR mēnesī par automobili. Pie pašreizējām cenām tas nozīmē apt. 7 l benzīna vai trīs kafijas degvielas uzpildes stacijā. Jeb faktiski šīs izmaksas ir ļoti mazas.

Bet ko tad par šo naudu tomēr var saņemt?

Desmit gadu pieredze uzņēmumu konsultēšanā liecina, ka, lietojot autoparka pārvaldības risinājumus, ar uzņēmuma autoparku saistītās izmaksas samazinās par 15–30%. Sākotnējā investīcija atmaksājas atkarībā no uzņēmuma aptuveni pusgada laikā. Kā tas ir iespējams?

Darbinieku darba ražīguma pieaugums (10–15%). Programmatūra ļauj automatizēt darba procesus un vairs nav nepieciešams atsevišķs darbinieks, kurš manuāli ievada tabulās kilometrāžu un degvielas patēriņu. Uzņēmēji ir arī ievērojuši, ka viņu kustībā esošā komanda pēc GPS risinājumu ieviešanas ir sākusi strādāt efektīvāk. To ļauj arī darba uzdevumu vadības programmatūra. Uzdevumu var ērti nosūtīt darbiniekam uz mobilo lietotni un ar lietotnes starpniecību viņš var izvēlēties optimālāko ceļu nokļūšanai pie klienta. Tajā pašā mobilajā lietotnē viņš var saņemt arī klienta parakstu un pievienot citus apliecinājumus (attēlus), kas nekavējoties nonāk arī birojā. Uzlabojas saziņa starp biroja darbiniekiem un kustībā esošajiem darbiniekiem un vairs nav jāsniedz norādījumi pa tālruni. Arī pieņemšanas akti vairs nav manuāli jāskenē datorā vai jāarhivē biezās mapēs – nepieciešamie dokumenti ir viegli pieejami elektroniski. Klientam ir pārskats, kad preces nonāks pie viņa, kas visticamāk palielina arī klienta apmierinātību.

Degvielas izmaksu ietaupījums (20–25%). Autoparka pārvaldības pakalpojums ļauj sekot arī degvielas patēriņam, tas ļauj novērst zādzības. Sistēma nekavējoties nosūta paziņojumu, ja degvielas līmenis bākā strauji krītas. Var sekot informācijai par degvielu arī par katru transportlīdzekli un autovadītāju. Kā zināms, ekonomisks braukšanas stils ļauj samazināt degvielas izmaksas, un Fleet Complete ļauj kartēt ātruma pārsniegšanu, straujus paātrinājumus un bremzēšanu, pēkšņus pagriezienus, motora darbināšanu tukšgaitā u. c. Autovadītāja uzvedības uzlabošana ļauj palīdz ne tikai samazināt izmaksas, bet palielina arī satiksmes drošību un paildzina automobiļa darbmūžu.

Vienkāršs piemērs: ja automobiļa motors divas minūtes strādā tukšgaitā, transportlīdzeklis patērē aptuveni tikpat daudz degvielas kā viena kilometra attāluma nobraukšanai. Ja motors stāv tukšgaitā stundu, tas patērē apmēram tikpat daudz degvielas kā 40 km nobraukšanai. Tātad izvairīšanās no automobiļa stāvēšanas tukšgaitā ir viens no vienkāršākajiem veidiem kā samazināt izmaksas. Fleet Complete ekonomiska braukšanas stila kartēšanas risinājums ļauj izsekot tam un sniedz arī autovadītājam atgriezenisko saiti, kā būtu iespējams braukt ekonomiskāk.

Autoparka mazināšana (15–20%).  Jauktās lietošanas vai koplietošanas autoparka ieviešana ļauj mazināt transportlīdzekļu skaitu un izmantot resursus efektīvāk. Fleet Complete koplietošanas automobiļu digitālā rezervēšanas sistēma atvieglo automobiļu rezervēšanu, un uzņēmumam nav nepieciešams atsevišķs cilvēks, kurš nodarbojas ar rezervēšanu, – lietotne pilda šo funkciju pati. Visi pārskati automātiski un uzņēmumam ir skaidrs pārskats par transportlīdzekļu izmantojumu pa dienām, autovadītājiem, nodaļām, lai veiktu izsvērtus lēmumus par autoparka palielināšanu vai samazināšanu. 99% mūsu klientu pēc rezervēšanas sistēmas lietošanas uzsākšanas ir ievērojami samazinājuši savu autoparku un arī administratīvo darbinieku darba slodzi.

Kilometrāžas un braukšanas laika samazināšanās (5–10%). Autoparka pārvaldības programmatūra ļauj sadalīt uzdevumus atkarībā no atrašanās vietas un aprēķināt optimālākos maršrutus (ņemot vērā satiksmes sastrēgumus, kas ir redzami Google kartē). Maršruta optimizēšanas risinājums ir vienkāršs veids, kā mazināt vienu un to pašu darba uzdevumu veikšanai nobraucamo kilometru skaitu un tādējādi arī degvielas patēriņu. Fleet Complete risinājums aprēķina vispiemērotāko maršrutu un pievieno visus darba uzdevumus vai klientu apmeklējumus interaktīvajā kartē. Ja gadās, ka nenotiek kāds klienta apmeklējums vai tas nāk klāt, tos var ērti pievienot vai noņemt no sistēmas, un pēc tam sistēma aprēķina jaunu optimālu maršrutu.

Automobiļu darbmūža paildzināšanās (5–10%). Fleet Complete sistēma ļauj iestatīt paziņojumus par drīzām apkopēm, skatēm un akumulatora spriedzes mazināšanos. Regulāra apkope mazina bojājumu rašanās iespēju saistībā ar automobiļa nolietošanos, kā arī apkopts, braukšanas kārtībā esošs automobilis patērē mazāk degvielas. Ja esi viens no cilvēkiem, kuram mēdz aizmirsties apkopju laiki, ar Fleet Complete palīdzību vari iestatīt automātiskus atgādinājumus ar SMS vai e-pastu par tuvojošos apkopi. Tāpat ir iespējams sekot, cik kilometrus vai dienas katrs automobilis var vēl pavadīt ceļā pirms došanās uz apkopi, un sistēmā ir pieejami dati par visām iepriekšējām apkopēm.

Visaptverošs autoparka pārvaldības risinājums ļauj kontrolēt degvielas izmaksas un motivēt autovadītājus braukt ekonomiskāk. Fleet Complete risinājums ir elastīgs un to ir iespējams pielāgot atbilstoši uzņēmuma vajadzībām. Ja jums radās interese, sazinieties ar mums un izvēlēsimies jūsu uzņēmumam piemērotāko risinājumu. 

Related Articles