Uncategorized

Piecas telemātikas tendences, kas ietekmēs jūsu autoparku 2019. gadā

Vai varat iedomāties pasauli bez datoriem, mobilajiem tālruņiem un citām viedajām tehnoloģijām? Visticamāk, ka nē. Šim virzienam seko arī telemātika. Telemātika ir telekomunikāciju un datu tehnoloģijas, kas tuvāko gadu laikā padarīs iespējamus bezpilota transportlīdzekļus. Mēs varēsim atpūsties vai strādāt, kamēr transportlīdzeklis mūs nogādās no punkta A punktā B. Drīz vien tas liksies pavisam normāli, un automobiļa vadīšana vai sēdēšana sastrēgumos paliks vien atmiņā.

Telemātika arī ļaus padarīt autoparku pārvaldību gudrāku un efektīvāku. Autoparku un mobilo darbinieku pārvaldība drīz vairs nenotiks manuāli, kā arī būs daudz mazāk laikietilpīga. Aplūkosim piecus telemātikas risinājumus, kam tuvāko gadu laikā būs nozīmīga ietekme uz autoparkiem.

V2V tehnoloģija un autonomie transportlīdzekļi

Pirms bezpilota transportlīdzekļi var kļūt tiešām populāri, ir plašā mērogā jāievieš V2V tehnoloģija. Šī tehnoloģija ļauj transportlīdzekļiem sazināties savā starpā, apmainoties ar datiem par ātrumu, ceļa stāvokli un citiem faktoriem, izmantojot tam īpaši paredzētu tīklu. Tiek plānots, ka šī tehnoloģija būs pieejama visos jaunajos automobiļos līdz 2023. gadam.

Boston Consulting Group prognozē, ka pēc tam uz ceļiem parādīsies arvien vairāk autonomo transportlīdzekļu. Tiek prognozēts, ka līdz 2040. gadam no 30% līdz 60% automobiļu būs bez vadītāja. Šis pavērsiens samazinās satiksmes sastrēgumus, jo automobiļi varēs braukt tuvāk cits citam, un paaugstināsies satiksmes drošība, pateicoties mazākam cilvēcisko kļūdu skaitam. Bezpilota transportlīdzekļi piedāvā arī risinājumu vadītāju trūkuma problēmai, jo autonomo transportlīdzekļu attālai pārvaldībai var izmantot telemātikas risinājumus.

Video risinājumi drošai braukšanai

Droša braukšana kļūst arvien aktuālāka autoparku vadītājiem, personāla vadītājiem un apdrošinātājiem. Uzraugot vadītāju rīcību ar inteliģentu video risinājumu palīdzību, iespējams veikt savlaicīgus uzlabojumus. Reāllaika apmācība nekavējoties brīdinās vadītājus par bīstamu rīcību, piemēram, ātruma pārsniegšanu, neatļautu mobilā tālruņa izmantošanu vai stop zīmes neievērošanu. Nofilmēto materiālu vēlāk iespējams kopīgi apskatīt un apspriest. Tas novērš satiksmes pārkāpumus un negadījumus, ne tikai ļaujot vadītājiem droši sasniegt galamērķi, bet arī samazinot autoparka uzturēšanas un remonta izmaksas.

Mākslīgā intelekta saskarnes

Virtuālie personīgie asistenti pagaidām ir pieejami tikai viedtālruņos vai inteliģentajos skaļruņos, bet pēc dažiem gadiem vadītāji jau varēs izmantot tos pie stūres. Balss komandas ļaus vadītājam, piemēram, pievienot notikumu kalendārā, un gudrais asistents priekšlaicīgi sniegs vadītājam nepieciešamo informāciju sadarbībā ar navigācijas sistēmu. Tiek paredzēts, ka automobiļu ražotāji ieviesīs modeļus ar mākslīgā intelekta saskarnēm jau 2019. vai 2020. gadā.

Lielie dati

Lielie dati ļauj rīkoties, pirms problēma ir radusies. Telemātikas risinājumu programmatūra var atpazīt tendences, izmantojot prediktīvo analītiku. Šie dati ļauj autoparku vadītājiem identificēt riska faktorus un nekavējoties rīkoties, lai mazinātu šo risku. Piemēri: informācija par mēneša noslogotākajām dienām, kad nepieciešams paredzēt vairāk vadītāju, vai par vadītājiem ar visbīstamākajiem braukšanas ieradumiem un laiku, kad tas notiek, lai to varētu savlaicīgi pārrunāt.

Attālinātā pārvaldība

Vairs nebūs nepieciešams atrasties uz vietas, lai pārbaudītu tehniku. Ar aktīvu izsekošanu jūs varēsiet pārvaldīt savu vērtīgo tehniku, iekārtas un transportlīdzekļus attāli. Jums būs ērti redzams, kur atrodas jūsu aktīvi un kāds ir to stāvoklis. Ir iespējams saņemt brīdinājumus par konkrētiem notikumiem, piemēram, durvju atvēršanu vai mašīnas iedarbināšanu ārpus darba laika, lai varētu nekavējoties rīkoties. Tas ļauj izvairīties no dārgiem zaudējumiem.

Mēs ticam, ka šie telemātikas jaunievedumi veicinās drošāku, efektīvāku un ilgtspējīgāku autoparku attīstību. Ja jums ir radušies kādi jautājumi vai ja vēlaties detalizētāk uzzināt par iespējām, ko Fleet Complete piedāvā jau šodien, lūdzu, sazinieties ar mūsu klientu konsultantiem.

Related Articles