Uncategorized

Vietējās pašvaldības kā ceļveži koplietošanas dienesta automobiļu un elektronisko ceļazīmju izmantošanā?

Saistībā ar jauniem pakalpojumu piedāvātājiem un digitālo revolūciju ir mainījušies tradicionālie uzņēmējdarbības modeļi. Vai pirms 20 gadiem kāds varēja iedomāties, ka mājas vai automobiļa koplietošana var kļūt par ienesīgu biznesu? Tāpat redzam, ka sadarbības ekonomikas pamatprincipi virzās arī uz publisko sektoru. Ja mazliet padomā, tad tas šķiet loģiski – transportlīdzekļa koplietošana palīdz samazināt izdevumus un organizācijas ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Fleet Europe prognozē, ka pēc pāris gadiem aptuveni 70% dienesta automobiļu tiks koplietoti. Vai tiešām tas notiks tik ātri? Droši vien – nē, bet arvien vairāk ir redzams, ka virzība uz to notiek un šķiet, ka vietējās pašvaldības darbojas kā ceļveži.

Vietējo pašvaldību veiksmes stāsti

Dānijas pašvaldība Frederikshavna ir labs piemērs, kā koplietošanas dienesta automobiļi un elektroniskais ceļazīmju žurnāls ir palīdzējis pašvaldībām optimizēt transportlīdzekļu izmantošanu un padarīt to caurskatāmāku. Ja Frederikshavnas pašvaldības darbiniekiem ir nepieciešams rezervēt automobili, piemēram, reģiona veco ļaužu apmeklēšanai, viņi ieiet Ecofleet mobilajā lietotnē un izvēlas nepieciešamajam periodam piemērotu transportlīdzekli. Visu šo procesu ērtu padara tas, ka var ieslēgt automātisku ceļazīmju funkciju, kas automātiski saglabā visus veiktos braucienus un ieraksta tos elektroniskajā žurnālā. Pārskats par darba braucieniem ir uzņēmuma efektivitātes un caurspīdīguma interesēs. Ar GPS ierīces palīdzību izdevumus iespējams aprēķināt uz faktisko braucienu kilometrāžas pamata, un darbiniekam nav jātērē savs laiks, lai ceļazīmju žurnāla aizpildīšanai censtos atcerēties iepriekšējā mēnesī veiktos braucienus.

Jau pirmajā gadā, kad tika uzsākta risinājuma lietošana, Frederikshavnas pašvaldībā tika konstatēta izdevumu samazināšanās par 20% un kā priekšrocība tika uzsvērts tas, ka samazinājās lieko braucienu skaits. Sakrātie dati deva iespēju precīzi analizēt automobiļu izmantojumu nodaļās un noteikt liekos transportlīdzekļus.

Izmaksu un nepiemērota izmantojuma samazināšanās

Ja visu pašvaldības automobiļu pārvaldība notiek vienā sistēmā, tas nodrošina arī vispiemērotāko resursu izmantošanu un novērš kādas personas lietošanā esoša automobiļa nepiemērotu izmantošanu. Datu analīze, kas parāda katra automobiļa izmantojumu, salīdzinot ar visu autoparku, palīdz novērot anomālijas, piemēram, lielāks vidējais nobraukums, veicot to pašu darbu. Saimnieciskās darbības izdevumu samazināšanās un skaidrs pārskats par dienesta un privātajiem braucieniem ir viens no iemesliem, kāpēc ir uzsākta Ecofleet risinājumu izmantošana.

Izmantojot autoparka pārvaldes risinājumu, iespējams papildus nobrauktajiem kilometriem izmērīt arī vairākus citus rādītājus: dīkstāve ar iedarbinātu motoru, ogļskābās gāzes emisija, braukšanas stils un braucienu optimizēšana. Šos rādītājus var tieši ietekmēt ar rīcības un procesa maiņu, lai samazinātu gan izdevumus, gan ietekmi uz vidi.

Tās ir tikai dažas iespējas, kā Ecofleet palīdz Frederikshavnai un daudzām citām pašvaldībām. Vienotas autoparka pārvaldības labumu jūt arvien vairāk uzņēmumu un pašvaldību, un uzsāk sistēmas izmantošanu, lai iegūtu pārskatu un samazinātu izmaksas.

Tanels Tehepilds (Tanel Tähepõld)

Transportlīdzekļu rezervācijas sistēmas produktu vadītājs

Related Articles