Uncategorized

Kā izveidot rīcības plānu autoparka aktīvu zādzības gadījumā

Transportlīdzekļa zādzība ir ikviena autoparka vadītāja ļaunākais murgs. Tiek zaudēts ne tikai transportlīdzeklis, bet arī viss, kas tajā atrodas. Rezultātā jūs zaudējat vērtīgo laiku, iesniedzot apdrošināšanas atlīdzības pieprasījumus un kārtojot formalitātes ar iestādēm, nemaz nerunājot par darbības jaudas zaudējuma izraisīto dīkstāvi. Dažos gadījumos tas var pat aptraipīt Jūsu pārvadātāja reputāciju.

Jūs nevarat paredzēt nākotni un tādi atgadījumi ir neizbēgami. Tam, kā jūs risināt radušos situāciju, ir izšķiroša nozīme, vai zādzība kļūst par nelielu kavēkli vai absolūtu katastrofu. 

 

Brīžos, kad stress ir milzīgs, pieņemtie lēmumi mēdz būt sasteigti. Tieši tāpēc proaktīviem autoparka vadītājiem ir izstrādāts rīcības plāns autoparka aktīvu zādzības gadījumā tādējādi, ja kaut kas noiet greizi, ir pieejams ietvars, kas var palīdzēt ātri atgūties. Lūk, daži pieturas punkti, kā izveidot rīcības plānu aktīvu zādzības gadījumā, kas palīdzēs nodrošināt jūsu uzņēmuma darbības nepārtrauktību. 

Coronavirus-Fleet Complete-1-1

1. Veiciet aktīvu uzskaiti

Zādzības gadījumā jums savam klientam un apdrošināšanas sabiedrībai būs jāpaziņo, kas tieši ir nozagts. Attiecīgās dokumentācijas tūlītēja pieejamība ir labs pirmais solis, taču ir būtiski veikt visu Jūsu aktīvu uzskaiti arī aktualizētās digitālās datnēs.

Sērijas numuru, kvīšu un ražotāju informācijas saglabāšana digitālā formātā ļauj Jums viegli noteikt zaudētos aktīvus bez nepieciešamības pārskatīt dokumentu kalnus. Tāpat šāda reģistra uzturēšanas gadījumā, ja kaut kas ir nozagts, jūsu rīcībā būs digitāls pirkuma apliecinājums, ja būs nepieciešams iesniegt pieprasījumu.

Paralēli digitāla aktīvu saraksta uzturēšanai vēlams nofotografēt un nofilmēt savus aktīvus, kā arī izveidot šo materiālu rezerves kopijas un uzglabāt tās atsevišķos cietajos diskos drošās vietās gan uzņēmumā, gan ārpus tā. Šāds solis pasargās jūs kiberuzbrukuma gadījumā.

2. Uzstādiet GPS izsekošanas ierīces

Kāds ir labākais veids, kā atgūt nozagtos aktīvus? Ikvienā transportlīdzeklī, šofera kabīnei, piekabei un aprīkojuma vienībai uzstādiet GPS izsekošanas ierīces. 

GPS autoparka izsekošanas programmatūra var jums palīdzēt noteikt Jūsu transportlīdzekļu atrašanās vietu reālā laika režīmā. Šī nenovērtējamā informācija padara aktīvu atgūšanu krietni vien ticamāku un neapšaubāmi ātrāku. Tāpat varat reģistrēt, kur un kad transportlīdzeklis brauciena laikā apstājas, tādējādi palīdzot atbildīgajām iestādēm veikt rūpīgu izmeklēšanu un, iespējams, atgūt kravu, kas ir izkrauta brauciena laikā.

Lai gan tas gadās reti, taču jūs varat saskarties ar situāciju, kad kāds no Jūsu šoferiem nozog transportlīdzekli. Šādā gadījumā Jūs varat izmantot GPS programmatūru, lai noteiktu, kura atslēga tika izmantota transportlīdzekļa iedarbināšanai, un nodot šo svarīgo informāciju atbildīgajām iestādēm. 

Vai vēlaties uzzināt vairāk par transportlīdzekļu izsekošana risinājumu un izmēģināt demonstrāciju? Atstājiet mums savus kontaktus!



3. Uzturiet atvērtus saziņas kanālus

Uzņēmuma saziņas plāns garantē, ka gan jūs, gan jūsu komanda precīzi zinās, kā rīkoties ārkārtas situācijā. 

Laba saziņas prakse ietver sekojošo: 

  • Pārliecinieties, ka jūsu šoferi zina, ar ko tieši tieši sazināties zādzības gadījumā neatkarīgi no tā, vai viņi ir aculiecinieki vai pirmie, kas konstatē zādzību.
  • Pārliecinieties, ka jūsu šoferi zina, kā reģistrēt iztrūkstošos aktīvus, tostarp aizpildīt nepieciešamos dokumentus.
  • Izrunājiet iespējamu zādzību ar klientiem un nodrošiniet, lai no klienta puses būtu kontaktpersona, ar kuru sazināties ārkārtas situācijā. Tas palīdzēs uzturēt pārredzamas un pozitīvas attiecības pat tad, kad kaut kas nogājis greizi.
  • Pilnvarojiet darbiniekus uzņemties atbildību saistībā ar atgadījumu — sākot ar ziņošanu un beidzot ar godīgu atzīšanu, ka negadījums ir noticis brīdī, kad transportlīdzeklis ir atradies viņu uzraudzībā. Informējiet darbiniekus par to, ka viņi netiks sodīti, jo jebkura viņu sniegtā informācija palīdzēs noskaidrot nozagto aktīvu atrašanās vietu. Ja vainīgs ir šoferis, Jūs varat izmantot šādu atgadījumu kā iespēju sniegt papildu apmācību, lai nodrošinātu, ka šādi atgadījumi vairs neatkārtojas.

4. Iestatiet brīdinājumus, lai konstatētu nesankcionētu transportlīdzekļa kustību

Ģeozona ir jūsu noteikta virtuāla barjera. Lielākā daļa transportlīdzekļu dodas iepriekš noteiktos maršrutos. Tāpēc, ja transportlīdzeklis izbrauc ārpus noteiktas ģeozonas robežām, jūsu izsekošanas programmatūra var pārraidīt automātisku paziņojumu. Tas nozīmē, ka jūs varēsiet rīkoties vēl pirms ir paziņots par jūsu transportlīdzekļa zādzību. 

Izmantojot Fleet Complete, sistēma var konstatēt jebkuru transportlīdzekļu nesankcionētu kustību, tiem virzoties neatļautas teritorijas virzienā. Šādā gadījumā autoparka vadītājs var vai nu sazināties ar šoferi un noskaidrot apstākļus, vai nekavējoties vērsties tiesībsargājošās iestādēs. 

5. Nekavējoties nododiet izsekošanas datus 

Zādzība nekad nav vienkārša, tieši tāpēc ātra saziņa starp visām iesaistītajām pusēm var mazināt spriedzi un padarīt raitāku jūsu aktīvu atgūšanas procesu. 

Tāpat jums jāpaziņo par zādzībām un pēc iespējas ātrāk jānodod laika ziņā sensitīva informācija tiesībsargājošām iestādēm. Šāda rīcība apliecina, ka konkrēto notikumu uztverat nopietni un darāt visu iespējamo situācijas labošanai.

6. Ievērojiet savu plānu

Kā reiz teica Bendžamins Franklins: „Ja jūs nesagatavojaties, jūs gatavojaties neveiksmei.” Prognozējot iespējamās problēmas un domājot vienu soli uz priekšu, jūs kā autoparka vadītājs rīkojaties ar pienācīgu rūpību, kas pozitīvi atsaucas uz jums.

Izstrādāts rīcība plāns autoparka aktīvu zādzības gadījumā ārkārtas situācijā ļauj jums ar pārliecību pieņemt lēmumus attiecībā uz jūsu uzņēmumu. Tieši tāpēc ir vērts ieguldīt tehnoloģijā, kas palīdz ātri un viegli reaģēt pirms nodarīts pārāk liels kaitējums. 

Ar Fleet Complete Jūs varat digitāli pārvaldīt savu aktīvu uzskaiti, uzstādīt ģeozonu un izsekot savus aktīvus reālā laika režīmā. Ja vēlaties pasargāt sava autoparka operācijas no zādzībām un citiem pārkāpumiem, uzziniet vairāk, pieprasot mūsu Fleet Complete autoparku pārvaldības risinājuma demo versiju.



Related Articles