Uncategorized

Fleet Complete piedāvā uzņēmumiem koplietošanas automobiļu rezervācijas risinājumu

Pateicoties jaunajiem pakalpojumu piedāvātājiem un digitālajai revolūcijai, ir mainījušies tradicionālie uzņēmējdarbības modeļi. Vai pirms 20 gadiem kāds būtu iedomājies, ka ar privātajām mājām vai automobili var nopelnīt papildu naudu?

Sadarbīgā ekonomika ir zināma kā pagaidu dalīšanās ar nepietiekami izmantotiem resursiem un bez īpašnieka maiņas (piemēram, īslaicīgi brīvs dzīvoklis vai transportlīdzeklis), izmantojot tīmekļa platformas. Labākie piemēri noteikti ir Taxify, Uber un Airbnb.

Sadarbīgās ekonomikas pamatprincipi virzās arī uz privāto sektoru. Fleet Europe ir paredzējis, ka 2020. gadā 7 no 10 uzņēmumiem vienā vai otrā veidā izmantos dalītos transportlīdzekļus. Vai tas Latvijā tiešām notiks 2 gadu laikā? Visticamāk, ka nē, bet arvien vairāk ir redzams, ka virzība uz to notiek, un publiskais sektors, kā arī uzņēmumi ar lielu autoparku ir ceļveži šajā nozarē. Redzam, ka dienesta automobiļu pārveidošana par koplietojamajiem, ir augoša tendence, kas palīdz samazināt gan uzņēmuma izdevumus (vidēji par 30%), gan arī ekoloģiskās pēdas nospiedumu.

Vēloties būt ceļvedis šajā nozarē, Fleet Complete piedāvā uzņēmumiem koplietošanas automobiļu rezervācijas risinājumu (Carsharing) un ievieš Latvijas tirgū izveidotu inovatīvu mobilo lietotni, ar kuras palīdzību rezervācijas ir viegli veicamas.

Koplietošanas automobiļu rezervācijas risinājumu izmanto jau vairāki privātā un publiskā sektora uzņēmumi un iestādes Baltijā un Skandināvijā. Starp novatoriski noskaņotām organizācijām ir arī Jūras pārvalde (Veeteede Amet). Tās galvenais speciālists Rando Siraks (Rando Sirak) programmatūras ieviešanas nepieciešamību ir komentējis šādi:

«Daudziem mūsu darbiniekiem laiku pa laikam ir nepieciešams doties darba braucienos, tādēļ koplietošanas autoparks mums ir labākais risinājums. Ecoffleet sistēma palīdzēja mums padarīt transportlīdzekļu izmantošanu caurskatāmāku un automatizēt atskaites.» Siraks piebilda, ka katru reizi, kad beidzas transportlīdzekļa nomas līgums, viņi vispirms analizē datus pirms jauna līguma noslēgšanas, lai saprastu, vai viņiem ir nepieciešams jauns transportlīdzeklis.

Kā programmatūra palīdz vienkāršot jauktā lietošanā vai koplietošanā esošā autoparka pārvaldību? 

Uzņēmumi diezgan bieži baidās pārveidot autoparku par jauktās lietošanas vai koplietošanas transportlīdzekļu parku, uzskatot, ka tā rezultātā radīsies papildu izdevumi un liels sajukums. Vairums uzņēmumu rezervāciju pārvaldīšanai izmanto Excel vai Outlook, un atslēgas izsniedz administrators. 

Rakstiska tabulu aizpildīšana ir laikietilpīga, un uzņēmumam trūkst pilnīga pārskata par to, kas un cik daudz automobiļus faktiski lieto. Fleet Complete koplietošanas automobiļu digitālā rezervēšanas sistēma atvieglo automobiļu rezervēšanu, un uzņēmumam nav nepieciešams atsevišķs cilvēks, kurš nodarbojas ar rezervēšanu, — lietotne šo funkciju pilda pati. Visas atskaites notiek automātiski, un vairs nav jāpārvalda liels daudzums automobiļu atslēgu.

Kā strādā uzņēmuma iekšējo koplietošanas transportlīdzekļu rezervācijas risinājums? 

Automobiļus var rezervēt, izmantojot viedtālruni. Darbinieks saņem automātisku paziņojumu, kad rezervācija ir apstiprināta vai mainīta. Ja tajā pašā datumā un laikā arī kāds cits darbinieks ir rezervējis automobili braukšanai uz to pašu galapunktu, viedā sistēma paziņo, ka vajadzētu braucienus saskaņot, ja tas ir iespējams.

Programmatūra ir savietojama ar dažādiem kalendāriem, piemēram, Outlook, kas pakalpojuma izmantošanu padara īpaši ērtu — rezervācijas ir redzamas gan darbinieka kalendārā, gan mobilajā lietotnē. Vadītājs, kurš veicis rezervāciju, var atvērt automobiļa durvis bez atslēgas, izmantojot personalizētu RFID karti, kas palīdz ietaupīt laiku un izvairīties no situācijas, kad autostāvvietā nejauši tiek paņemts nepareizs automobilis. Sistēma ļauj atvērt automobiļa durvis tikai autorizētam darbiniekam, kura vārdā ir veikta rezervācija, vai lietotājam, kuram ir dotas administratora tiesības.  Ja brauciens ir garāks, nekā bija ieplānots, rezervāciju ir viegli pagarināt mobilajā lietotnē, un darbiniekam, kurš ir rindā uz automobili, tiek nozīmēts cits automobilis. Ja ir vēlēšanās, tad papildus var izmantot elektronisku ceļazīmju žurnāla risinājumu, kas aizpilda ceļazīmju žurnālu automātiski, pamatojoties uz saglabāto informāciju.

 

Kā pievienoto vērtību sistēma ievāc datus, ar kuru palīdzību ir iespējams analizēt automašīnu izmantojumu pa transportlīdzekļiem, dienām, cilvēkiem un nodaļām, lai pieņemtu izsvērtus lēmumus transportlīdzekļu skaita samazināšanai vai palielināšanai. Ja uzņēmums uzskaita izmaksas dažādām nodaļām, tad ar programmatūras palīdzību viegli var pievienot izmaksas pareizajai nodaļai. 

Latvijā Fleet Complete koncentrējas uz GPS transportlīdzekļu un komandas pārvaldības risinājumiem. Fokuss ir uz autoparka un darba plūsmas optimizāciju, kas palīdz klientiem samazināt izdevumus un palielināt ienākumus.

Fleet Complete produkcijas piedāvājumā ir piemēroti standarta risinājumi visiem autoparkiem. Ja ir vēlme, uzņēmums piedāvā arī īpašus mērogojamus risinājumus. Ecofleet risinājumi tie izmantoti, piemēram, lauksaimniecības, loģistikas, transporta, enerģētikas, telekomunikāciju, pakalpojumu, celtniecības, glābšanas, uzraudzības, izklaides un finanšu nozares uzņēmumos un pārvaldēs. Baltijā Ecofleet risinājumus izmanto vairāk nekā 40 000 transportlīdzekļu.

Related Articles