Uncategorized

KĀ IESPĒJAMI EFEKTĪVI IZMANTOT TAHOGRĀFA DATUS

Reģistrācijas kontrolierīces jeb tahogrāfa pielietošanas prasība pirmajā mirklī var likties kā papildu pienākums, kas jāpilda tikai tāpēc, lai nesaņemtu sodu. Patiesībā no tā saņemtā informācija ir transporta uzņēmumam ļoti noderīga, lai datus varētu saņemt laicīgi un piemērotā veidā. Šajā ierakstā aprakstīsim trīs iespējas, kā tahogrāfa datu pārvaldības procesus padarītu iespējami efektīvus un pat gūtu papildu labumu.

 

Tahogrāfa pielietošanas mērķis pats par sevi ir ļoti saprātīgs – ar tā palīdzību kravas transportlīdzekļa vadītājus novirza savlaicīgi atpūsties, lai izvairītos no bīstamām situācijām, kas var rasties noguruma dēļ. Tas, kurš nepilda noteikumus, apdraud gan pats sevi, gan transportlīdzekli un preci, ko viņš ved. Papildus ir vēl risks saņemt sodu par darba laika ierobežojumu pārsniegšanu.

 

Mēs sadarbojamies ar daudziem pārvadājumu uzņēmumiem un zinām, kādas problēmas un grūtības ir saistītas ar tahogrāfiem. Ja tahogrāfa dati ir iegūstami tikai transportlīdzekļa kabīnē, loģistikas speciālistam un pārējiem biroja darbiniekiem trūkst skaidrs pārskats par to, vai un kādā apmērā šoferi pārkāpj darba un atpūtas laika noteikumus. Atlikušo braukšanas laiku var aprēķināt tikai pēc izjūtas vai apzvanot katru šoferi atsevišķi. Iet nokopēt datus un laika atrašana tam ir liels papildu pienākums. Tas nav saprātīgs risinājums. Mēs Fleet Complete esam strādājuši vairākus gadus, lai uzlabotu šo situāciju un liktu tahogrāfa datiem darboties pārvadājumu firmu labā.

 

Mūsu mērķis ir padarīt tahogrāfa datu pārvaldību un pielietošanu saviem klientiem iespējami neapgrūtinošu un ērtu. Tahogrāfa dati vairs nav vajadzīgi retrospektīvai analīzei, bet tos ar jaunas tehnoloģijas palīdzību var proaktīvi izmantot.

 

Šeit ir trīs vislielākās iespējas, kas palīdz uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar kravu un pasažieru pārvadājumiem, padarīt ar tahogrāfu saistītos procesus iespējami efektīvus.

 5-2

  1. Skaties, vai un kā tavi šoferi strādā

Ja savās kravas automašīnās vai autobusos izmanto Fleet Complete tahogrāfa risinājumu, tad transportlīdzekļi un to tahogrāfi ir ar mobilo sakaru tīkla palīdzību pastāvīgi savienoti ar sistēmu. Fleet Complete analizē tahogrāfa informāciju un parāda vizuālu pārskatu par autovadītāja darba laiku.

 

Krāsu shēma ir vienkārša:

  • violeta – ;braukšanas laiks
  • zaļa – darba laiks (automašīna nekustas, bet tiek darīts cits darbs, piemēram, preces iekraušana);
  • zila – autovadītājs ir gatavs veikt darbu;
  • pelēka – atpūtas periods.

 

Zem vizuālā grafika atsevišķi ir norādīti darba un atpūtas laika prasību pārkāpumi – piemēram, kad bez pārtraukuma ir braukts pārāk ilgi vai atpūtas laiks bijis īsāks par pieprasīto.

6

Papildus tam vienkāršā tabulā ir skaidri redzams, cik daudz katrs vadītājs vēl šodien un šajā nedēļā var braukt un kad jābūt nākamai garākai atpūtas pauzei.

 7

Ar šīs informācijas palīdzību var plānot pieturas punktus un prognozēt preču nonākšanas laiku galapunktā. Ja kādam autovadītājam visu laiku ir nosliece neievērot darba un atpūtas laika prasības, ātri saņem šeit informāciju par to un vari izteikt šoferim aizrādījumu. Tā samazināsi soda saņemšanas iespēju.

 

  1. Lejupielādē tahogrāfa failus, izmantojot mobilo sakaru tīklu

Papildus darba un atpūtas laika noteikumu ievērošanai tahogrāfa dati ir jāglabā birojā un regulāri jāatjauno – dati no autovadītāja kartes ir jānokopē vismaz ik pēc 28 dienām un no tahogrāfa atmiņas – vismaz ik pēc 90 dienām. Tā kā kravas automobiļi bieži dodas tālos braucienos, daudziem pārvadājumu uzņēmumiem šo noteikumu ievērošana ir sarežģīts uzdevums.

 

Viedā tehnoloģija palīdzēs! Ar Fleet Complete sistēmas palīdzību vari tahogrāfa datus lejupielādēt, izmantojot mobilo sakaru tīklu, kravas transportlīdzeklis tajā pašā laikā var atrasties tūkstoš kilometru attālumā Dienvideiropā. Ir nepieciešama tikai tahogrāfa karte, kura ir jāsavieno ar datoru ar identifikācijas kartes lasītāja palīdzību, un tai pašā laikā ir jādarbojas automobiļa motoram (lai sistēma strādātu un būtu iespējams nosūtīt datus).

 

  1. Izmanto automātisko lejupielādi

Ja uzņēmumam ir vairāk nekā 1-2 kravas automašīnas, tad datu lejupielāde var kļūt par diezgan laikietilpīgu uzdevumu. Lielākiem transportlīdzekļu parkiem piedāvājam automātiskas lejupielādes iespēju – Fleet Complete sistēma ik pēc noteikta laika pati saglabā tahogrāfa datus, un tos var atrast un lejupielādēt datorā, piereģistrējoties Fleet Complete.

 

Lai dotu iespēju automātiskai datu lejupielādei, uzņēmuma tahogrāfa karte ir jāpievieno Fleet Complete risinājumam TACHO HOTEL, lai sistēma varētu sevi autentificēt kā pilnvarotu lietotāju un lejupielādēt datus. Lai gan dati no autovadītāja kartes ir jānokopē vismaz ik pēc 28 dienām un no tahogrāfa atmiņas – ik pēc 90 dienām, tomēr automātiska lejupielāde notiek ar kārtīgu laika rezervi. Sistēma mēģina datus no autovadītāja kartes nolādēt ik pēc 20 dienām un no tahogrāfa atmiņas – ik pēc 60 dienām. Tā dati tiek ielādēti arī tad, ja kravas mašīna ir vairākas dienas ārpus mobilā pārklājuma vai neveic nevienu braucienu.

Kaardihotell

 

Ja birojā ir interneta pieslēgums, tad automātiskas lejupielādes gadījumā ir arī pieeja pieprasītajiem tahogrāfa failiem.

 

Kopsavilkumā – tahogrāfa pielietošanas prasībai nav jābūt tikai pienākumam. Ir risinājumi, kas palīdz redzēt informāciju gandrīz reāllaikā un to izmantot, papildus samazināt tahogrāfa datu pārkopēšanai vajadzīgo laiku pat līdz nullei.

Pievienojies Fleet Complete līdz 28. februārim un saņem TACHO HOTEL pusgadu bezmaksas! Lasiet vairāk šeit.

Related Articles