Uncategorized

“FIMA” pielieto “Fleet Complete” risinājumus gan autoparkam, gan sliežu transportam

“FIMA” ir vadošais viedās infrastruktūras risinājumu uzņēmums Baltijas reģionā, kas jau gandrīz 30 gadus ņem dalību nozīmīgos publiskās un privātās infrastruktūras modernizācijas projektos. Uzņēmuma tēls paredz modernu un novatorisku tehnoloģiju pielietošanu tā ikdienas darbā. Viena no šādām tehnoloģijām ir “Fleet Complete” risinājums, kas ne vien palīdz pārvaldīt uzņēmuma autoparku, bet arī tam piederošo sliežu transportu! 

Automatizēto ceļazīmju burvība

Liekot lietā tehniskos jauninājumus, “FIMA” piedāvā saviem klientiem risinājumus informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, drošības, automatizācijas, ēku infrastruktūras, transporta un enerģētikas jomā. “FIMA” galvenā mītne atrodas Viļņā, Lietuvā, un uzņēmumam ir meitasuzņēmumi Latvijā un Polijā.

FIMA_Fleet Complete_Fleet Manager

“Uzņēmumam ir aptuveni 200 darbinieku Lietuvā. Mūsu darba specifikas dēļ darbiniekiem darbu veikšanai ir jādodas izbraukumos pa visu Lietuvas teritoriju: mēs uzstādām drošības sistēmas pie valsts robežas, uzturam drošības sistēmas elektroenerģijas pārvades tīklu objektos, veicam dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas un citus darbus. Šī iemesla dēļ mūsu inženieriem, projektu vadītājiem un uzraugiem bieži ir jāsēžas pie automašīnas stūres,” saka “FIMA” servisa centra direktors Justins Grigaliūns.

Tā kā uzņēmuma autoparku izmanto liels skaits darbinieku, ir ļoti svarīgi sekot līdzi tā ikdienas darbam, aizpildīt ceļazīmes un uzturēt tās kārtībā.

 

Sākumā šo uzdevumu veica darbinieki un pēc tam viņu darbu pārbaudīja grāmatvedis.

 

Autoparka pārvaldīšanai vai, precīzāk sakot, ceļazīmju veidošanai iepriekš izmantojām mūsu uzņēmumam īpaši izstrādātu sistēmu. Visiem darbiniekiem, kuri izmantoja uzņēmuma automašīnas, katru mēnesi bija jāpieslēdzas šai sistēmai un jāievada savi dati par braucienu galamērķi, nolūku un nobrauktajiem kilometriem. Šīs sistēmas izmantošana bija laikietilpīga, varēja rasties pārpratumi sakarā ar norādīto informāciju, un sistēma bija pastāvīgi jākontrolē,” stāsta Justins Grigaliūns.

Droši vien ne viens vien darbinieks sapņoja, cik jauki būtu, ja ceļazīmes aizpildītos pašas no sevis. Tagad šis sapnis ir piepildījies: “FIMA” automašīnas ir aprīkotas ar “Fleet Complete”, kas ļauj automātiski ģenerēt ceļazīmes uzņēmuma transportlīdzekļu lietošanas pārskatiem.

“Mēs esam uzstādījuši šo sistēmu vairāk nekā simts transportlīdzekļiem. Sistēma automātiski apkopo datus par nobraukumu, maršrutiem un degvielas patēriņu. Salīdzinot to ar degvielas uzpildes staciju apkopotajiem datiem par iegādāto degvielu, ir iespējams panākt efektīvu uzņēmuma resursu izmantošanu,” jaunā risinājuma priekšrocības skaidro Justins Grigaliūns.

 

Viņš piebilst, ka, pārejot uz automatizēto transporta vadības sistēmu, uzņēmums tiecās īstenot divus galvenos mērķus: nodrošināt pārredzamību un efektivitāti.

 

“Jaunā sistēma ir ļāvusi mums optimizēt procesus un ietaupīt laiku, kas iepriekš tika tērēts ceļazīmju aizpildīšanai, kā arī datu kontrolēšanai un pārskatīšanai. Mēs ar prieku izmantojam šo sistēmu, jo tā ir pamatos mainījusi un uzlabojusi mūsu uzņēmuma iekšējos procesus,” stāsta Justins Grigaliūns.

“FIMA” pērk mūsu pakalpojumu ar operatīvās nomas uzņēmuma starpniecību kopā ar automašīnu nomas pakalpojumiem. Mēs uzskatām, ka šāds variants ir ērts uzņēmumam, jo tas saņem rēķinus no viena uzņēmuma, kopā ar automašīnu nomas un apkopes pakalpojumiem. Šāds risinājums ir trīspusējas vienošanās starp “Fleet Complete”, operatīvās nomas uzņēmumu un “FIMA” rezultāts,” stāsta Tomass Stonis, “Fleet Complete” pārdošanas projektu vadītājs.

Pēc Justina Grigaliūna teiktā, iespējams, ka šī sistēma ir tikai sākums sadarbībai ar uzņēmumu “Fleet Complete”. Tiek apsvērta “Fleet Complete” sistēmas integrēšana jau pastāvošajās “FIMA” resursu un darba plānošanas sistēmās, lai vēl vairāk uzlabotu “FIMA” darbības efektivitāti.

 

“Fleet Complete” risinājums palīdz izsekot un noteikt sliežu transportlīdzekļu atrašanās vietu

“FIMA” izmanto “Fleet Complete” risinājumus ne tikai autoparka pārvaldīšanai, bet arī sliežu transportlīdzekļu izsekošanai. Šāda vajadzība radās pēc kopīga projekta īstenošanas ar valsts uzņēmumu AB “Lietuvos Geležinkeliai”. Darbu izpildei un uzraudzīšanai uzņēmums bija spiests iegādāties sliežu transportlīdzekli. Vēlāk radās nepieciešamība to izsekot un noteikt tā atrašanās vietu, tādēļ uzņēmums atkal vērsās pie “Fleet Complete”. Pirms tam šādus risinājumus izmantoja tikai autotransportam, un šis ir pirmais to pielietošanas gadījums sliežu transportlīdzekļos.

“Mums pamatā vajadzēja izsekot un noteikt sliežu transportlīdzekļu atrašanās vietu. Mēs ne vien paši tos izmantojam, bet arī iznomājam, tāpēc mēs vēlamies zināt, kur tie atrodas, kad tie atrodas dīkstāvē vai tiek izmantoti. Mēs pat esam pieskaņojuši ar klientiem noslēgtā līguma noteikumus fiksētajiem un uzņemtajiem rādījumiem, tāpēc ir ļoti viegli pārbaudīt, vai sliežu transportlīdzekļi tikuši izmantoti atbilstoši līguma nosacījumiem,” stāsta Justins Grigaliūns.

“Mūsu klientu vajadzības liek mums pastāvīgi veikt uzlabojumus un meklēt jaunus risinājumus. Un ir patiess prieks redzēt, ka šie risinājumi kalpo noteiktajam mērķim un atvieglo mūsu klientu darbu,” saka Tomass Stonis.

 

{{cta(‘6dbf1666-2de9-43a5-bad2-7c15344c07d3′,’justifycenter’)}}

Related Articles