Uncategorized

Kā novērst automobiļu akumulatoru izlādēšanos?

Ja dzinējs ilgstoši netiek darbināts, transportlīdzekļa akumulators var izlādēties. Kāpēc tā notiek? Pirmkārt, automobilī ir vairākas sistēmas, kas turpina darboties arī tad, kad automobilis ir izslēgts, un līdz ar to pakāpeniski iztērē akumulatora enerģiju. Tās ir, piemēram, signalizācijas sistēma, pulkstenis un citas elektroniskās ierīces. Otrkārt, akumulators izlādējas, ja tas ilgstoši netiek lietots. Akumulatora izlādēšanās laiks ir atkarīgs no vairākiem apstākļiem, tostarp apkārtējās vides temperatūras, akumulatora uzlādes līmeņa un stāvokļa. Dažiem automobiļiem ir vairāk elektronisko sistēmu, kas patērē elektroenerģiju. Tāpēc nav iespējams skaidri pateikt, cik ilgi darbosies automobiļa akumulators, taču praksē ir pierādījies, ka šis laiks ir no dažām nedēļām līdz dažiem mēnešiem. Ja akumulators nav jauns, šis laiks saīsinās.

Automobiļa akumulatora izlādi iespējams novērst

Visiem ir gadījies atgriezties no atvaļinājuma un atklāt, ka automobili nevar iedarbināt, bet ar Ecofleet risinājumiem no šādām situācijām iespējams izvairīties. Ecofleet sekošanas risinājums mēra akumulatora spriegumu, tā palīdzot novērst problēmu. Pat ja automobilis ir novietots stāvvietā, tas pēc noklusējuma reizi stundā pārraida informāciju par transportlīdzekļa atrašanās vietu un akumulatora spriegumu. Tādā veidā jūs varat viegli iestatīt akumulatora sprieguma krituma notikumu, saņemot par to paziņojumu ar e-pasta vai īsziņas starpniecību.

Kā iestatīt akumulatora sprieguma krituma notikumu Ecofleet sistēmā?

Normālā stāvoklī akumulatora spriegums ir aptuveni 12 volti. Spriegums parasti nav lineārs – tas noteiktu laiku saglabājas salīdzinoši stabilā līmenī un tad sāk strauji kristies. Līdz ar to ir jāņem vērā, ka pēc paziņojuma par sprieguma kritumu saņemšanu jums ir savlaicīgi jāreaģē – jāiedarbina automobilis vai jāuzlādē akumulators.

Lai iestatītu paziņojumu, atveriet sadaļu „Settings“ (Iestatījumi) un izvēlieties „Events“ (Notikumi), kur varat izveidot jaunu nosacījumu. Izvēlieties jaunu nosacījumu un piešķiriet tam brīvi izvēlētu nosaukumu. Apakšsadaļā „Condition“ (Nosacījums) izvēlieties „Voltage“ (Spriegums) un iestatiet sprieguma līmeni. Ja sprieguma līmenis nokritīsies zem iestatītā, sistēma jūs par to brīdinās. Šajā piemērā iestatīsim 11 voltu spriegumu. Jūs varat izvēlēties sprieguma līmeni brīdinājuma saņemšanai atbilstoši savām vajadzībām. Mūsu pieredze rāda, ka daži uzņēmumi iestata 9 voltus, bet citi vairāk nekā 11 voltus. Ja akumulatora spriegums vismaz 60 minūtes ir zemāks par noteikto līmeni, sistēma nosūtīs paziņojumu jūsu izvēlētajā veidā. Ja atvaļinājuma laikā nepārbaudāt e-pastu, varat izvēlēties iespēju saņemt paziņojumus īsziņas formā.

Paziņojumi par sprieguma kritumu ļauj izvairīties no negaidītām situācijām, un izlādējies akumulators vairs nepārsteigs jūs nesagatavotu.

Related Articles