Uncategorized

5 padomi videi draudzīgai braukšanai un izmaksu samazināšanai

Kāpēc rūpēties par to?

Vai uzņēmums izmanto komerciālos transportlīdzekļus? Tad, iespējams, būsiet dzirdējis vārdus “videi draudzīga braukšana”.

Pēdējos pāris gadus tie kļuvuši par nozares modes vārdiem, un vairums vadošo telemātikas risinājumu nodrošinātāju piedāvā vairākas funkcijas un iespējas, kas ļauj autoparkam panākt videi draudzīgāku braukšanu un ietaupīt galveno apkopes izmaksu ziņā, kā arī kopumā samazināt autoparka degvielas patēriņu.

Šajā bloga ierakstā sniegsim dažus ieteikumus, kā ļaut autoparkam uzplaukt, padarot to videi draudzīgāku. Pirms 5 ieteikumu sniegšanas vēlamies atbildēt uz dažiem jautājumiem, kuri jums varbūt jau ir ienākuši prātā.

Kas ir videi draudzīga braukšana?

Videi draudzīga braukšana ir transportlīdzekļa izmantošana tā, lai apzināti un nepārtraukti izmantotu minimālu degvielas (resursu) apmēru brauciena veikšanai. Tā ir apzināta pieeja braukšanas stilam un transportlīdzekļu pārvaldei ar mērķi atstāt pēc iespējas mazāku vides pēdas nospiedumu.

Kāpēc gan lai mani rūpētu videi draudzīga braukšana?

Tā taču ir vide! Tā kā transportlīdzekļi un komercpārvadājumi mūsdienās paļaujas gandrīz tikai uz fosilajiem resursiem, transportlīdzekļi ļoti veicina globālo sasilšanu. Samazinot gāzu un toksisko daļiņu daudzumu gaisā, mēs samazinām planētai radīto kaitējumu. Bet, ja rūpes par vidi jūs nepārliecina, varbūt to spēs rūpes par ko citu – tas ļauj arī ietaupīt naudu. Jā, ieviešot videi draudzīgu braukšanu, jūs ietaupīsiet uzņēmuma līdzekļus.

To izraisa vienmērīgākas transportlīdzekļu vadīšanas panāktā degvielas patēriņa un apkopes izmaksu samazināšana. Slikti uzturēti transportlīdzekļi vidēji patērē vairāk degvielas, un agresīvs braukšanas stils ar pārmērīgu dīkstāvi tērē to vēl vairāk. Labi apkopti transportlīdzekļi ar labu braukšanas stilu uz ceļa izmaksu ziņā ļaus ietaupīt līdz 15%.

Galu galā jūs ievērojami samazināsiet risku iekļūt ceļu satiksmes negadījumā un saņemt ātruma pārkāpšanas sodu, iemācot autovadītājiem, kā drošāk un videi draudzīgāk ieplānot braucienus, izmantot un vadīt transportlīdzekļus. Šādu izmaksu summa var sasniegt desmitiem tūkstošos dolāru un palielināt autoparka apdrošināšanas prēmijas.

Tāpēc šeit ir pāris ieteikumi un padomi par to, kā kļūt videi draudzīgākam un veidot videi draudzīgāku autoparku.

5 padomi videi draudzīgai braukšanai

1. Iegādājieties autoparka pārvaldes risinājumu.

Pirmais solis ir piekļūšana pareizajiem datiem. Iegādājoties autoparka pārvaldes risinājumu, piemēram, “Fleet Compete”, jūs esat soli tuvāk videi draudzīgai braukšanai un esat nodrošinājis piekļuvi svarīgiem datiem. Jums vajadzēs šos datus, lai analizētu automašīnu parka sniegumu.

Picture 1

2. Atjauniniet autoparku.

Pārliecinieties, ka autoparks ir pēc iespējas jaunāks un atjaunināts. Jauni transportlīdzekļi ir videi draudzīgāki nekā vecāki transportlīdzekļi. Nomājot vai iegādājoties jaunākus transportlīdzekļus, jūs nodrošināt, ka kopējās emisijas tiek pēc iespējas samazinātas.

3. Apbalvojiet labāko autovadītāju.

Tieši motivācija ļauj panākt, ka autovadītāji un darbinieki brauc apzinīgāk un videi draudzīgāk. Videi draudzīga braukšanas stila galvenās iezīmes ir mērens ātrums, bremzēšana, paātrinājums, kā arī mazāka dīkstāve. Piekļūstot autovadītāju datiem, jūs varēsiet piešķirt atzīmi, pamatojoties uz uzņēmuma autovadītāju braukšanas rādītājiem. Tas ļauj veidot ikmēneša sacensības autovadītāju starpā un padarīt videi draudzīgu braukšanu daudz jautrāku. Turklāt degvielas izmaksas samazināsies kopā ar autoparka kopējo nolietojumu.

3 phones - driver behavior-png

4. Dalīties nozīmē rūpēties.

Iegādājoties autoparka pārvaldes risinājumu, jūs varēsiet noteikt, vai tiešām nepieciešams tik daudz transportlīdzekļu, un pielāgot autoparka izmēru. Dažu uzņēmumu gadījumā automobiļu koplietošana palīdzēs autoparkam panākt videi draudzīgāku braukšanu un vienlaikus ietaupīt naudu. Ar autovadītāju ID risinājumiem jūs varat viegli pārvaldīt autoparku, kurā ir vairāk darbinieku nekā transportlīdzekļu. Tas ļaus ietaupīt naudu degvielas un izpirkumnomas izmaksu ziņā un, protams, nāks par labu apkārtējai videi, samazinot emisijas no pārmērīgi daudz transportlīdzekļiem. 

 

5. Regulāri veiciet apkopi.

Izmantojiet autoparka pārvaldes risinājumu, lai izsekotu tam, kuriem transportlīdzekļiem nepieciešama apkope. Dzinēji, kas darbojas vienmērīgi, gaisā izdalīs mazāk toksīnu un patērēs mazāk degvielas. Pievērsiet uzmanību arī riepām, jo nepareizi piepūstas riepas palielinās degvielas kopējo patēriņu.

Related Articles