Uncategorized

Seši veiksmīga autoparka pārvaldnieka ieradumi

Vai jums rūp autovadītāju labklājība un transportlīdzekļu uzticamība? Kā parūpēties par autovadītāju drošību uz ceļa un gūt panākumus biznesā? Presē bieži parādās raksti par to, kā autovadītāji pie stūres nodarbojas ar blakus lietām, piemēram, runā pa mobilo tālruni vai atbild uz īsziņām, kas noved pie negadījumiem. Satiksmes negadījumu skaits šī gada laikā ir pieaudzis, tāpēc būtu jāpievērš daudz lielāka uzmanība šādu situāciju novēršanai. Piedāvājam dažus ieteikumus par to, kā kļūt par veiksmīgu autoparka vadītāju un motivēt autovadītājus braukt drošāk.

Nosakiet mērķus autovadītājiem un izveidojiet motivācijas sistēmu

Arvien vairāk tiek runāts par drošu braukšanu un cilvēku domāšanas veida maiņu. Tomēr autovadītāji bieži mēdz pārsniegt ātrumu un aizmirst, ka nedroši manevri apdraud ne tikai viņus, bet arī apkārtējos. Tāpēc daudzu uzņēmumu autoparku vadītāji ir sākuši domāt par to, kā mainīt autovadītāju attieksmi pret drošu braukšanu. Visdrošākais veids, kā to panākt, ir motivēt autovadītājus un nospraust mērķus. GPS risinājums ļauj analizēt autovadītāju braukšanas stilu (ātruma pārsniegšanu, paātrināšanos, bremzēšanu utt.) un saņemt pārskatāmus rezultātus, ko iespējams izmantot motivācijas sistēmas izveidei. Piemēram, katra mēneša beigās varat apkopot autovadītājus, kuri ir braukuši visekonomiskāk, un apbalvot tos. Apdomīga braukšana ne tikai palīdz uzlabot ceļu satiksmes drošību, bet arī ietaupa degvielu. Degvielas ekonomija arī var būt viens no kritērijiem, ko nosakāt saviem autovadītājiem.

Nepieciešamie rīki bīstamu situāciju novēršanai

Vienkāršas ierīces, piemēram, brīvroku sistēma vai alkohola bloķētājs, daudzos gadījumos var novērst nopietnus negadījumus. Ja brīvroku sistēma palīdz vadītājiem turēt rokas uz stūres, šāds ieguldījums ir vairāk vērts, nekā jūs varat iedomāties. Būtu jāapsver arī transportlīdzekļu aprīkošana ar alkohola bloķētājiem. Lai arī jums gribētos ticēt, ka jūsu darbinieki apzināti nesēžas pie stūres reibumā, pastāv iespēja, ka viņi pareizi nenovērtē alkohola līmeni savās asinīs un pārkāpj likumu. Jūs kā uzņēmējs varat nodrošināt visu nepieciešamo, lai šādas situācijas nenotiktu, un garantēt drošu braukšanu.

Autoparka pārvaldības automatizācija

Jums vairs nav jāpūlas sazvanīt autovadītājus, lai noskaidrotu informāciju par viņu darba stundām, degvielas patēriņu vai nobraukumu. Ecofleet programmatūras risinājums nodrošina visu šo informāciju, kā arī ļauj redzēt autovadītāju atrašanās vietu reāllaika režīmā un organizēt darbu tieši no jūsu mobilā tālruņa. Pasaule mums apkārt kļūst arvien digitalizētāka, bet daži cilvēki joprojām izvēlas drukāt dokumentus. Digitalizējiet savu lietvedību un izmantojiet, piemēram, mākoņa risinājumus, lai piekļūtu saviem dokumentiem jebkurā laikā no jebkuras ierīces. Autoparka pārvaldības programmatūra palīdz uzturēt visus svarīgos datus vienuviet un nodrošina jums piekļuvi vajadzīgajām atskaitēm jebkurā laikā un neatkarīgi no tā, vai izmantojat viedtālruni vai portatīvo datoru.

Ir viegli aizmirst par regulārajām apkopēm. Ir pierādījies, ka transportlīdzekļi, kam netiek laicīgi veiktas apkopes, patērē vairāk degvielas un līdz ar to izmaksā dārgāk. Tālruņa atgādinājumi palīdzēs savlaicīgi veikt visas nepieciešamās apkopes, lai izvairītos no paaugstināta degvielas patēriņa un citiem darbības traucējumiem.

Nosakiet kritērijus jaunu transportlīdzekļu iegādei

Padomājiet, cik transportlīdzekļi jums tiešām ir nepieciešami. Nosakiet transportlīdzekļiem vienotus kritērijus un izveidojiet jaunu transportlīdzekļu iegādes politiku. Ja atjaunojat savu autoparku, ir vērts apsvērt, vai nebūtu izdevīgāk iegādāties transportlīdzekļus koplietošanai. Uzziniet vairāk par transportlīdzekļu izmantošanas analīzi ŠEIT (www.ecofleet.lv)

Nosakiet autoparka pārvaldības izpildes pamatrādītājus

Izpildes pamatrādītāji ļauj noteikt, cik labi un optimāli tiek pārvaldīts autoparks. Daži rādītāji, ko izmanto autoparka autovadītāji, ir izmaksas uz vienu kilometru, transportlīdzekļu pieejamība, savlaicīgi veiktas apkopes īpatsvars un ekspluatācijas izmaksas. Izmantojot autoparka pārvaldības programmatūru, izpildes pamatrādītāju iestatīšana un uzraudzība ir pavisam vienkārša. Uzziniet vairāk par izpildes pamatrādītājiem šeit: (www.ecofleet.lv)

Sekojiet līdzi nozares inovācijām

Veiksmīgi uzņēmumi vienmēr ir soli priekšā pārējiem. Tie pirmie uzzina par inovācijām un ievieš tās savā darbībā. Sekojiet līdzi jaunumiem dažādos portālos, piemēram, Eiropas Autoparka pārvaldības asociācijas vietnē, un piedalieties konferencēs, piemēram, Fleet Mobility Exex (exex.eu/fleet-lv/), un kļūstiet par savas nozares ekspertu.

Related Articles