Uncategorized

AUTOPARKA GPS IZSEKOŠANAS 4 PRIEKŠROCĪBAS NEATLIEKAMĀS PALĪDZĪBAS DIENESTIEM

Glābēju nokļūšanas ātrums negadījuma vietā bieži ir dzīvības un nāves jautājums. Tādēļ NMP, policija, ugunsdzēsēji, medicīnas iestāžu tehniskie darbinieki un citi apmācīti neatliekamās palīdzības dienestu darbinieki var gūt ievērojamu labumu no jaunākās paaudzes GPS izsekošanas tehnoloģijām, lai avārijas gadījumā droši un ātri sasniegtu savu galamērķi. Turpmāk mēs izskatīsim četras svarīgākās priekšrocības, ko glābšanas dienestiem sniedz autoparka transportlīdzekļu GPS izsekošanas tehnoloģija, lai parādītu, kā tā spēj uzlabot efektivitāti un izglābt dzīvības.

1. Aktuālās atrašanās vietas un satiksmes datplūsmas nodrošināšana reāllaikā

Autoparka GPS izsekošanas platforma ļauj tiešsaistē piekļūt Jūsu autoparka transportlīdzekļa informācijai un pārvaldīt visu autoparku no viena ekrāna. Papildus visu transportlīdzekļu aktuālās atrašanās vietas visaptverošai redzamībai tā nodrošina arī papildu funkcijas un analīzes iespējas, ko iespējams veikt reāllaika režīmā, jo īpaši situācijās, kad laikam ir izšķiroša nozīme.

Izmantojot transportlīdzekļu GPS izsekošanas tehnoloģiju, neatliekamās palīdzības sniedzēji var ērti apskatīt ātrāko iespējamo maršrutu uz negadījuma vietu, izmantojot atrašanās vietas un satiksmes datplūsmas reāllaikā. Sastrēgumu gadījumos GPS izsekošanas sistēma spēj piedāvāt alternatīvus maršrutus. Papildus kritiski svarīgajai reaģēšanas laika samazināšanas funkcijai alternatīvo maršrutu izmantošanas iespēja samazina arī degvielas patēriņu un ietaupa laiku.

Optimeerimine_Fleet Complete

Turklāt GPS izsekošanas sistēma ļauj dispečeriem, brigadieriem un citiem autoparka darba organizatoriem jebkurā mirklī pārraudzīt katras autoparka vienības atrašanās vietu un veiktspēju. Ja noticis liela mēroga negadījums, brigadieri var izvērtēt pašreizējo situāciju un nosūtīt papildu NMP un glābēju brigādes, lai palīdzētu notikuma vietā strādājošajam personālam.

2. Nekavējoša piekļuve jaunākajai informācijai

Ārkārtas situācijās izšķiroša nozīme ir iespējai nekavējoties piekļūt jaunākajai informācijai no notikuma vietas. Tā kā situācija var mainīties vienā acumirklī, taktisku lēmumu pieņemšanā glābšanas dienestiem ir nepieciešama nekavējoša piekļuve informācijas izmaiņām reāllaikā.

Piemēram, ja policijas darbinieki veic aizdomās turamā aizturēšanas operāciju, GPS izsekošanas tehnoloģija palīdz brigadieriem un dispečeriem pārraudzīt pieejamo transportlīdzekļu kustību, lai vajadzības gadījumā nekavējoties pieņemtu stratēģiski svarīgus lēmumus par transportlīdzekļu formējumiem un satiksmes slēgšanas punktiem. Ja notiek pakaļdzīšanās, izmantojot vairākus transportlīdzekļus, katrs komandas dalībnieks var redzēt, kur atrodas pārējie transportlīdzekļi, nodrošinot visu nepieciešamo pozīciju nosegšanu.

aj-colores-aZ-TRPezwt0-unsplash

Liela meža ugunsgrēka gadījumā GPS izsekošanas tehnoloģija ļauj ugunsdzēsējiem redzēt savu vienību izvietojumu un, ja nepieciešams, nosūtīt palīdzību uz konkrētiem karstajiem punktiem. Šajā gadījumā dispečeri var sekot līdzi savam personālam un sazināties ar to, kā arī uzlabot veiksmīgas atgriešanās izredzes, ja kāds ugunsdzēsējs biezo dūmu dēļ mežā apmaldās.

3. Drošas darba vides uzturēšana

Lai gan vēsturiskie dati var palīdzēt uzlabot reaģēšanas laiku, tie ļauj darbiniekiem un viņu tiešajiem vadītājiem arī apspriest ar drošu braukšanu saistītus jautājumus. Glābšanas dienesti, kas reaģē uz izsaukumiem, mēdz būt neaizsargāti pret briesmām, kas saistītas ar citu satiksmes dalībnieku izraisītiem traucējumiem, tāpēc šo autovadītāju modrība uz ceļa ir daudz svarīgāka, ņemot vērā viņu darba apstākļiem neatņemamo steidzamību.

Saskaņā ar tīmekļa vietnes ResponderSafety.com datiem 2017. gadā ASV satiksmes negadījumos gāja bojā 38 tiesībaizsardzības iestāžu darbinieki un deviņi ugunsdzēsēji/NMP darbinieki gāja bojā, kad viņus notrieca transportlīdzeklis profesionālo pienākumu veikšanas laikā. Savukārt 2019. gada pirmajos četros mēnešos tika notriekti un gāja bojā 16 glābšanas dienestu darbinieki.

GPS izsekošanas programmatūras uzstādīšana ļauj brigadieriem izsekot glābšanas dienestu transportlīdzekļu ātrumam, avārijas bremzēšanai un paātrinājumam. Tas savukārt paver iespēju atklāti un caurskatāmi izdiskutēt drošības prasību ievērošanu braukšanas laikā, iesaistot gan glābšanas dienestu darbiniekus, gan plašāku sabiedrību.

4. Efektivitātes palielināšana

Kopumā GPS izsekošanas ierīces racionalizē esošās darba plūsmas, optimizējot glābšanas dienestu izsaukuma maršrutus, samazinot degvielas izmaksas un palīdzot dienestu darbiniekiem pieņemt informētākus lēmumus, vienlaikus arī ļaujot brigadieriem vai dispečeriem attāli pārvaldīt savas komandas darbību. Pareizā ierīce pat spēj veikt dzinēja diagnostiku un pārbaudīt sensorus, lai uzraudzītu transportlīdzekļa tehniskās apkopes vajadzības.

Saskaņā ar AT&T „Internet of Things Solutions” prezidenta Krisa Penrouza (Chris Penrose) teikto, nesenā sadarbība starp uzņēmumiem AT&T, „Fleet Complete” un „Cradlepoint” sniegs sabiedriskās drošības dienestiem uz „FirstNet” tīkla bāzes pilnībā integrētu autoparka pārvaldības risinājumu, kas uzlabo glābšanas dienestu reaģēšanas laiku un vispārējo efektivitāti.

„Padomājiet par iespēju ātri nosūtīt policijas un ātrās palīdzības automašīnas uz notikuma vietu vai gūt gandrīz nekavējošu ieskatu par situāciju, piemēram, ja salūzis skolas autobuss. Šī sadarbība nodrošina, ka glābšanas dienesti saņems visaptverošu risinājumu, kas tiem palīdzēs uzturēt efektīvāku saikni ar saviem darbiniekiem un transportlīdzekļiem, rūpējoties par mūsu drošību.”

Kad laiks ir izšķirošs, kritiski svarīgi kļūst nodrošināt glābšanas dienestus ar instrumentiem un resursiem, kas tiem nepieciešami, lai iespējami ātri nokļūtu negadījuma vietā. Izsekošanas tehnoloģijas, piemēram, autoparka GPS izsekošanas sistēmas, var reāllaikā nodrošināt aktuālu atrašanās vietas un satiksmes informāciju. Tā var sniegt dienestu brigādēm nekavējošu piekļuvi jaunākajai informācijai par ārkārtas situāciju un izsekot vēsturiskajiem datiem, lai nodrošinātu, ka glābšanas dienestu dispečeri apmāca šo dienestu darbiniekus par drošas darba vides uzturēšanas nozīmību. Kopumā autoparka transportlīdzekļiem uzstādītā GPS izsekošana noderēs arī uzņēmumā strādājošajiem tiešajiem darbu veicējiem, uzlabojot efektivitāti, samazinot degvielas izšķērdēšanu un saīsinot reaģēšanas laiku.

Ja Jums patika šis raksts, lūdzu, dalieties ar to savā sociālajā tīklā.

Related Articles