Uncategorized

Tahogrāfa dati vairs nav jānolasa manuāli

Tahogrāfa dati vairs nav jānolasa manuāli

 

Ja agrāk kravas automobiļa tahogrāfa dati bija jānolasa manuāli automobiļa kabīnē un jāsaglabā datu nesējā, ar Igaunijā izstrādātās viedās programmatūras palīdzību tahogrāfa datu kopēšana ir iespējama arī automātiski, izmantojot mobilo sakaru tīklu, kaut arī automobilis atrodas tūkstošiem kilometru attālumā.

 

Kravas automobiļa vadītājam savs darba un atpūtas laiks ir jāmēra ar tahogrāfu. Ja kādreiz tahogrāfs nozīmēja papīra disku, tagad tā ir pilnīgi digitāla ierīce, kas mēra autovadītāja darba un atpūtas laiku un saglabā arī visus darba laika noteikumu pārkāpumus. Ja autovadītājs bez pārtraukuma brauc pārāk ilgi, noguruma dēļ viņš apdraud gan sevi, gan preci, ko viņš ved.

 

Papildus (saistībā ar palielināto negadījuma iespēju ir paredzēts sods par darba un atpūtas laika pārkāpšanu) draud iespēja saņemt sodu par darba laika termiņu pārsniegšanu. Cilvēki birojā parasti uzzina par pārkāpumiem labu laiku pēc tam, kad tie ir notikuši, kad autovadītājs pats izstāsta vai tahogrāfa dati tiek manuāli saglabāti un nogādāti birojā.

 

Tomēr loģistikas vadītāji var uzņemties iniciatīvu un ierobežot riskus. Tā kā tahogrāfa dati ir saglabāti digitālā veidā, tos var nolasīt ar Fleet Complete autoparku pārvaldības risinājumu, izmantojot mobilo sakaru tīklu. Pateicoties tam, datorā ir skaidrs vizuāls pārskats par braukšanas un atpūtas laiku, kā arī pārkāpumiem, piemēram, ja autovadītājs ir braucis pārāk ilgi bez pārtraukuma vai atpūtas laiks ir bijis īsāks nekā noteikts.

 

Fleet Complete tahogrāfa risinājums ļauj novērst bīstamas situācijas, kas rodas autovadītāja noguruma dēļ, un izvairīties no sodiem par pārkāpumiem. Ja ir redzams, ka kravas automobiļa vadītājs neievēro darba laika noteikumus, viņam var nekavējoties izteikt aizrādījumu. 

 

Tahogrāfa datnes var lejupielādēt automātiski

 

Papildus darba un atpūtas laika uzskaitei kravu pārvadājumu uzņēmumiem tahogrāfa dati ir jāglabā arī birojā un regulāri jāatjauno – dati no autovadītāja kartes ir jānokopē vismaz ik pēc 28 dienām un no tahogrāfa atmiņas – vismaz ik pēc 90 dienām. Tā kā kravas automobiļi bieži dodas tālos braucienos, daudziem pārvadājumu uzņēmumiem šo noteikumu ievērošana ir sarežģīts uzdevums. Arī šai problēmai Igaunijā ir izstrādāts gudrs risinājums. Papildus tahogrāfa datu nolasīšanai ar Fleet Complete palīdzību, izmantojot mobilo sakaru tīklu, var automātiski lejupielādēt tahogrāfa un autovadītāja kartes datnes.

 

Ja citādi darbiniekam būtu jāatrod piemērots brīdis, kad kravas automobiļi ir uz vietas, un jāapstaigā visas kabīnes, lai nolasītu datus, Fleet Complete gadījumā automobilis var atrasties arī vairāku tūkstošu kilometru attālumā.  “Pašam nekas nav jādara, bet, kad nāk kontrole, datnes, kuras noteic likums, vienmēr ir pieejamas biroja datorā,” komentēja Fleet Complete tehnoloģiju pārvaldītājs Jiri Tarkpea (Jüri Tarkpea). “Šāds risinājums vairs pat nav konkurences priekšrocība, bet nepieciešams instruments ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai.”

 

Kravu pārvadājumu uzņēmumi saskata lielu ieguvumu

 

Savā pieredzē dalās ekspedēšanas un kravu pārvadājumu uzņēmuma Kauritel OÜ pārstāvis Marko Noviks (Marko Novik): “Fleet Complete tahogrāfa risinājumu izmantojam jau ilgāk nekā pusgadu un mums vissvarīgākais ir tā ērtības aspekts. Mēs vairs nevaram iedomāties, ka tahogrāfa dati būtu jānolasa manuāli. Tahogrāfa risinājums ir parocīgs instruments, ar kura palīdzību savus darba procesus esam padarījuši ērtākus un ietaupījuši neskaitāmas darba stundas. Jokojot var teikt, ka vispār neatceramies, kā agrāk tikām galā.”

 

Arī citi kravu pārvadājumu uzņēmumi, kas izmanto Fleet Complete sistēmu, uzskata datņu lejupielādēšanu, izmantojot mobilo sakaru tīklu, par lielu ieguvumu. Par labu instrumentu tiek uzskatīts arī Fleet Complete piedāvātais autovadītāju darba un atpūtas laika pārskats – tajā ir redzams, kad ir jābūt nākamajai pauzei, un līdz ar to var ieplānot pārējos nedēļas darbus.

 

Ja jums radās interese, sazinieties ar mums latvija@fleetcomplete.eu;  www.fleetcomplete.lv vai zvaniet uz 67 543 131 un izvēlēsimies jums piemērotu risinājumu.

 

Related Articles