Uncategorized

Uzņēmuma “ABB” Lietuvā pieeja efektīvai auto koplietošanai

Darbiniekam, kuram uzņēmuma auto ir piešķirts koplietošanai ar kolēģiem, ne vienu vien reizi, ir piedzīvojis situāciju, kad jādodas uz tikšanos ar klientu, bet auto tobrīd nav pieejams. Daži mēģina aizņemties transportlīdzekli no kolēģiem, citi vēršas pie šķietami viszinošajiem administratoriem, un tālāko notikumu gaitu diktē katrā uzņēmumā pieņemtā kārtība. Lai kā arī būtu, šādi transporta meklējumi prasa daudz laika un traucē gan nodaļas, gan administratoru darbu, kamēr pats vaininieks, nervozi skraidot pa gaiteņiem, kļūst arvien aizkaitinātāks. Diemžēl ne vienmēr šādā haosā izdodas atrast nepieciešamo auto.

Jaunais “Fleet Complete” risinājums padara auto koplietošanu ērtāku

Iepriekš aprakstīto situāciju noteikti nevar attiecināt uz uzņēmuma “ABB” darbiniekiem. Digitālo pakalpojumu nozares līderis “ABB” attīsta četras uz patērētājiem vērstas un pasaulē vadošas uzņēmējdarbības nozares — elektrifikāciju, rūpniecisko automatizāciju, kustību un robotiku — kā arī aktīvi meklē risinājumu situācijām, kas ir līdzīgas iepriekš minētajai. “ABB” Lietuvā darbojas kopš 1992. gada, un šobrīd uzņēmumā strādā apmēram 80 profesionālu darbinieku. Uzņēmums nodrošina saviem klientiem pilnu produktu klāstu, sniedz elektrifikācijas un automatizācijas risinājumus, un nodrošina garantijas remontu, tāpēc liela darbinieku daļa pārvietojas pa visu Lietuvas teritoriju, izmantojot uzņēmuma auto.

Automašīnu koplietošanas problēma pirms dažiem gadiem kļuva aktuāla, kad automatizācijas un robotikas nodaļas darbinieku skaits strauji pieauga no diviem līdz 15. Tas aktualizēja jautājumu: “Kā nodrošināt efektīvu auto koplietošanas sistēmu?” Būdams tirgus līderis jaunu tehnoloģiju izstrādē, uzņēmums nolēma šai problēmai rast novatorisku risinājumu.

 

 

A. Volynkin_ABB_Fleet Complete“Mēs aplūkojām tobrīd pieejamo pakalpojumu klāstu un secinājām, ka mums vispiemērotāko risinājumu spēj sniegt “Fleet Complete”,” stāsta Andrejs Volinkins, “ABB” piegādes nodaļas vadītājs Lietuvā un Latvijā.

Viņš skaidro, ka sākotnēji 2016. gadā pakalpojums tika uzstādīts tikai diviem auto, taču šobrīd ar to aprīkoti jau visi septiņpadsmit uzņēmuma koplietošanas auto.

“Fleet Complete” uzņēmuma pārdošanas daļas vadītājs Raimonds Laurelis īsumā stāsta par “ABB” piedāvātajiem risinājumiem: “ “Fleet Complete” automašīnu koplietošanas sistēma katram darbiniekam nodrošina iespēju nepieciešamības gadījumā rezervēt jebkuru tajā brīdī pieejamo uzņēmuma auto, izmantojot viedtālruni vai datoru, doties uz tikšanos ar klientu un pēc atgriešanās nodot auto tālākai lietošanai kolēģiem.”

Autoparka pārvaldība kļuvusi vienkāršāka

“Sistēmas lietošana ir ļoti vienkārša, tādēļ darbinieki var baudīt ērtu auto koplietošanas procesu, un autoparka pārvaldība ir kļuvusi daudz vieglāka. Iepriekš nobraukums tika reģistrēts tikai ar GPS palīdzību un dati ne vienmēr bija precīzi, turpretī tagad mēs varam iegūt ļoti precīzus nobraukuma un degvielas patēriņa datus, ko sniedz pats auto, tādēļ atskaites tiek sastādītas nekavējoties, ļaujot netērēt laiku čeku uzskaitei” stāsta Andrejs Volinkins.

“Fleet Complete” risinājumi ir vienkāršojuši autoparka pārvaldību un uzlabojuši darbinieku pārraudzību – nodaļu vadītāji vienmēr zina, kur atrodas katrs darbinieks. Pateicoties šiem risinājumiem, darbinieki var arī sadarboties — piemēram, ja kolēģis nākamajā dienā dodas uz Panevēžu, pastāv iespēja braukt kopā, tādējādi ietaupot degvielu un transportlīdzekļa amortizāciju, kā arī saudzējot dabu.

Andrejs Volinkins atzīst, ka īpaši pielāgotajai auto koplietošanas sistēmai ir vēl viena negaidīta priekšrocība: tā palīdz ietaupīt līdzekļus. Uzņēmums savus transportlīdzekļus ņem līzingā, un līzinga maksa ir atkarīga no nobraukuma. Ja kāds konkrēts auto mēneša laikā tiek izmantots vairāk nekā citi, jūs varat to izņemt no sistēmas uz kādu laiku un iedrošināt darbiniekus izmantot citus auto, tādējādi efektīvi pārvaldot līzinga maksājumus.

Vēl viena priekšrocība: agrāk, ja darbinieks pārkāpa ātruma ierobežojumu, sods tika atsūtīts pēc pusgada, un bija ļoti sarežģīti atcerēties, kurš tieši izdarījis pārkāpumu. Tagad šāda problēma vairs nepastāv, un pārkāpēju var ļoti vienkārši atrast. Iespējams, šāda sistēma kalpos par brīdinājumu un novērsīs vēlmi braukt ātrāk nekā atļauts, kā arī palīdzēs izvairīties no nelaimes gadījumiem.

Ko darbinieki — pakalpojuma tiešie lietotāji — domā par “Fleet Complete” piedāvātajiem risinājumiem?

“Darbiniekiem ļoti patīk strādāt ar šo sistēmu, jo tā ir ērta un vienkārši lietojama. Par to sevišķi priecājas tie, kuri atceras, kā bija pirms šīs sistēmas ieviešanas,” stāsta Andrejs Volinkins.

Mēs iesakām “Fleet Complete” risinājumus tādiem uzņēmumiem, kuru darbiniekiem kopīgi jālieto kaut vai dažas automašīnas.

Lasiet vairāk par “Fleet Complete” (“Ecofleet”) risinājumiem ŠEIT.

Related Articles