Uncategorized

Kas ir autoparka administrēšana?

Autoparka administrēšana ir risinājums uzņēmuma autotransporta (vieglo automobiļu, kravas automobiļu, autobusu, smagās tehnikas, traktoru u. c.) administrēšanai, izdevumu optimizēšanai un pārskatu izveidošanai. 

Kas veido autoparka administrēšanas risinājumu?

Autoparka administrēšanas risinājumam ir trīs galvenās daļas.

  1. Aprīkojums
    Automobiļi tiek aprīkoti ar GPS ierīcēm, ar kurām ir iespējams izsekot automobiļa atrašanās vietu. Dažādām vajadzībām ir arī dažādas GPS ierīces. Ir tādas, kuras novieto zem armatūras, toties citas autovadītājs pats var iespraust OBD ligzdā. Specifiskām vajadzībām ir arī tādi GPS, kam var pievienot papildierīces, piemēram, degvielas sensoru.
  2. Programmatūra transportlīdzeklī
    GPS iekārtā ir programmatūra, kas apkopo informāciju par automobili un tā vadīšanas stilu. Piemēram, iekārta saglabā informāciju par braukšanas ātrumu, straujiem paātrinājumiem, bremzēšanu, akumulatora spriegumu utt.
  3. Autoparka administrēšanas programmatūra
    Tā ir autoparka administrēšanas sistēma. Tajā tiek apkopota visa informācija, kuru pēc tam var analizēt un parādīt lietotājiem saprotamā formātā (vizuāli, tabulas vai pārskata veidā). Šajā sistēmā autoparka administrators piesakās, lai iegūtu informāciju par visiem transportlīdzekļiem un to vadītājiem. 
    Lai gan dažādu pakalpojuma sniedzēju pamatfunkcijas ir vairāk vai mazāk līdzīgas, pakalpojumi var būt pat ļoti dažādi. Fleet Complete autoparka administrēšanas risinājums satur daudz papildu moduļu, piemēram, iespēju aizpildīt brauciena žurnālu, darba uzdevumu administrēšanu, atgādinājumus par apkopēm, klientu atrašanās vietas uz kartes, ekoloģisko braukšanu, automobiļu rezervēšanu un koplietošanu u. c.

Ar autoparka administrēšanas risinājumu gūsiet priekšstatu par to, kā palielināt autoparka izmantošanas efektivitāti. Tādējādi būs iespējams mazināt izdevumus, vienlaicīgi mazinot arī siltumnīcefekta gāzu izdalīšanos, kā arī uzlabojot satiksmes drošību un klientu apkalpošanas kvalitāti.

Lasīt vairāk par Fleet Complete autoparka administrēšanu >

 

Autoparka administrēšanas piemērs

Uzņēmums, kura autoparkā ir 400 automobiļu, izlēma izmantot autoparka administrēšanas pakalpojumu. Galvenais mērķis bija palielināt klientu apmierinātību, un tāpēc bija nepieciešams samazināt ceļā patērēto laiku un papildizdevumus, kas rodas nekvalitatīva darba dēļ, kā arī padarīt drošāku automobiļu vadītāju braukšanas stilu (mazinot satiksmes negadījumu skaitu).

Katrs kravas furgons ir aprīkots ar GPS ierīci un biroja darbinieki var redzēt tā atrašanās vietu. Tiek savākta informācija arī par bīstamiem braukšanas gadījumiem, lai attiecīgos autovadītājus varētu saukt pie kārtības. 

Tā kā kravas furgonu atrašanās vieta vienmēr ir redzama, darbu vadītājs var dot jaunu darba uzdevumu tam autovadītājam, kurš atrodas vistuvāk attiecīgajam klientam. Tādā veidā tiek patērēts mazāks laiks braukšanai un dienā var apkalpot vairāk klientu. Rezultātā ir ievērojami uzlabojusies klientu apmierinātība.

Arī autoparka izdevumi ir būtiski mazinājušies. Uzņēmuma vadītājs apgalvo, ka četros gados autoparka uzturēšanas izdevumi ir samazinājušies par vairāk nekā pusmiljonu eiro. Un tas ir tikai viens piemērs tam, ko var panākt, izmantojot autoparka administrēšanas risinājumu.

Lasīt vairāk par to, kā citi uzņēmumi izmanto autoparka administrēšanas risinājumu >

 

Autoparka administrēšanas priekšrocības

  1. Skaidrāks pārskats par transportlīdzekļiem
    Tu zināsi, kur katrs automobilis katrā brīdī atrodas un kur tas ir bijis.
  2. Lielāka klientu apmierinātība
    Zinot automobiļu atrašanās vietas, var vieglāk pilnveidot ikdienas braucienus un apkalpot vairāk klientu. Ja gadās aizkavēties, ir redzams, kur automobilis atrodas, un laikus brīdināt klientu. 
  3. Drošāka braukšana
    Autoparka administrēšanas risinājums tev paziņos, ja autovadītājs brauc pārāk ātri vai ja tam ir nepieciešama atpūtas pauze. Sistēma spēj arī paziņot par nepieciešamajām apkopēm, lai palīdzētu uzturēt autoparku tehniskā kārtībā.
  4. Mazāki izdevumi
    Autoparka administrēšana ļauj mazināt izdevumus dažādos veidos. Ekonomiska braukšana ietaupa degvielu. Uzlabojot maršrutus, samazinās nobrauktais ceļa garums. Ar analīzes palīdzību ir iespējams noskaidrot, cik automobiļu patiesībā ir nepieciešams: varbūt to skaitu var samazināt.

 

Uzzini vairāk

Sazinies ar mums, lai uzzinātu, kādā veidā autoparka administrēšanas risinājums var palīdzēt tev un tavam uzņēmumam.

 

Related Articles