Uncategorized

Fleet Complete globālais samits liek pamatus jaunai satīklotas mobilitātes ērai

Fleet Complete inovatīvās tehnoloģijas ir neatņemama ikdienas darba sastāvdaļa daudziem lieliem un maziem autoparku īpašniekiem. Šodien uzņēmums turpina piedāvāt arvien jaunas sadarbības formas, risinājumus un integrāciju, lai palīdzētu autoparkiem veiksmīgi attīstīties.

Viena lieta, par ko ikviens var būt drošs, it tas, ka Fleet Complete atbalsta savus klientus ilgtermiņā. Tas jau gandrīz 20 gadus ir viens no vadošajiem uzņēmumiem telemātikas jomā, un aizvien turpina atklāt jaunas iespējas šajā nozarē.

11. un 12. septembrī Lasvegasā notika Fleet Complete ikgadējais globālais samits, kura dalībnieki iepazinās ar produktu klāsta jaunumiem un inovācijām autoparka pārvaldības jomā.

Samitā piedalījās piegādātāji un partneri, tostarp RoseRocket, SymbolicWare, ProntoForms, Route4Me, BeWhere, kā arī pārdošanas personāls no visas pasaules un augstākā līmeņa vadītāji. Samita laikā viņi prezentēja pašreizējās tendences, risinājumus un integrācijas iespējas, kas jau tuvākajā nākotnē pārveidos nozari.

Klientu vajadzību nodrošināšana, izmantojot starpplatformu programmatūru

„Mūsu sistēma ir pilnībā integrēta ar Fleet Complete un iegūst „faktiskais pret plānoto“ datus, kas nozīmē, ka klienti var sagatavot sistēmu darbam un saņemt datus no Fleet Complete un mūsu risinājuma dažu sekunžu laikā,“ saka Route4Me pārstāvis Šons Stensons (Sean Stenson).

Nozares vientuļnieku laikmets strauji tuvojas beigām. Mūsdienās risinājumu sniedzējiem ir plašāks skatījums uz savstarpējo lietojamību, lai nodrošinātu klientu specifisko vajadzību izpildi. Tas nozīmē sadarbību ar citiem pakalpojumu sniedzējiem un integrācijas pielāgošanu, lai piedāvātu kopīgajiem klientiem optimālu elastību.

Fleet Complete specializācija ir saistīta ar satīkloto mobilitāti, taču klientu biznesam ir aspekti, kuriem ir nepieciešams integrēts risinājums.

„Daudzas organizācijas visā pasaulē vēlas atbrīvoties no papīru kalniem un pāriet uz digitāliem risinājumiem,“ saka Amars Makims (Amar Makim) no uzņēmuma ProntoForms, kas ir Fleet Complete integrācijas partneris digitālo veidlapu jomā. „Mūsu galvenais mērķa tirgus ir Ziemeļamerika, bet mums ir partneri un izplatītāji arī Eiropā, Austrālijā un Dienvidamerikā.“

„Ievērojama izaugsme notiek visā pasaulē. Mēs sadarbojamies ar gandrīz visām nozarēm. Mūsu uzmanības centrā ir būvniecības, transporta un ražošanas nozares, bet arī restorānu īpašniekiem un mazumtirgotājiem ir nepieciešamas veidlapas un pārbaudes punktu saraksti.“

„Viens no jaunākajiem piemēriem ir sadarbība ar pasaulē lielāko Atlantijas lašu piegādātāju. Uzņēmuma speciālisti apmeklē kuģus un veic milzīgo lašu zvejas būru inventarizāciju. Taču uz kuģa papīra veidlapas samirkst vai tās aizpūš vējš, tāpēc mūsu digitālās veidlapas viennozīmīgi mainīja 200 lietotāju darba ikdienu.“

Vēl viens svarīgs faktors GPS autoparka pārvaldībā ir maršrutu optimizācija, it īpaši uzņēmumiem, kas īsteno efektīvus, vairāku posmu maršrutus.

„Pie mums ir vērsušies tādi uzņēmumi kā UPS, kuriem ir nepieciešama lietotne, kas ļautu šī uzņēmuma autovadītājiem būt efektīvākiem par visiem pārējiem,“ stāsta Route4Me pārstāvis Šons Stensons. „Fleet Complete piedāvā mums patiesi unikālu risinājumu, jo lietotne ir pieejama deviņās dažādās programmēšanas valodās, bet mūsu vietnes saturu ir iespējams piedāvāt 11 dažādās pasaules valodās. Tas ļauj mums darboties patiesi starptautiskā līmenī. Autovadītāji izmanto mūsu lietotni aptuveni 95% pasaules reģionu.“

Kravu pārvadājumu pārvaldība

„Saviem klientiem mēs esam ne tikai risinājumu pārdevēji, bet arī problēmu risinātāji – Dāvids Prusinskis (David Prusinski), Fleet Complete pārdošanas un mārketinga viceprezidents.

Vēl viens svarīgs temats, kas tika apspriests samitā, bija kravu pārvadājumu un kravu pārvaldības „aklās zonas“.

Vislielākās problēmas ir saistītas ar sadales procesu – krava paliek nenosūtīta noliktavā, sūtītājs cieš zaudējumus, bet autovadītāji atgriežas bāzē bez kravas un bez samaksas.

2017. gadā pārvadātāji Ziemeļamerikā nobrauca 1,2 miljardus jūdžu bez kravas. Ņemot vērā to, ka vadītāja darba alga ir saistīta ar kravu skaitu (autovadītāja daļa ir aptuveni 2% no pārvadājumu izmaksām), kravas transporta vadītāji nevar atļauties mērot ceļu tukšā.

Atrodoties ceļā, viņi vēlas, lai viņu kravas automobilis vienmēr nestu peļņu. Vislabākā iespēja ir kravas piegāde atpakaļceļā, jo tā nodrošina pilnu piekabi, ja vien samaksas likme un ieņēmumi attaisno izmaksas.

BigRoad (Fleet Complete grupas uzņēmums) piedāvā BigRoad Freight – digitālu platformu, kas radīta, lai aizpildītu „tukšumus“ kravu brokeru jomā. Tā nodrošina tūkstošiem pārvadājumu diennaktī, tostarp no Fortune 500 uzņēmumiem.

Šādam piedāvājumam nozarē pagaidām nav līdzvērtīgu. Kamēr konkurenti piedāvā tikai informāciju par atrašanās vietu un pieejamās kravas veidu, BigRoad Freight lietotne atrod vispiemērotāko kravu pēc vairākiem parametriem: autovadītāja aprīkojuma, transportlīdzekļa veida, svara, tilpuma, atrašanās vietas un galamērķa, kā arī pēc tā, vai kravas piegādei ir pietiekams pieejamais laiks.

Lietotne darbojas kopā ar jūsu elektronisko reģistrēšanas ierīci (ELD), nodrošinot normatīvo darba laika prasību ievērošanu. Tā arī ļauj informēt kravu īpašniekus par jūsu pieejamību, lai saņemtu 10 vislabākos pārvadājumu piedāvājumus.

Tādā veidā autovadītājiem nav jāmeklē kravas. Sistēma to izdara viņu vietā, informējot par kravām, kurām nepieciešams pārvadātājs.

Automobiļu koplietošana un autoparka optimizācija

Pēc globālas autoparku aptaujas datiem 7 no 10 autoparkiem līdz 2020. gadam izmantos kādu no autoparka koplietošanas pakalpojumiem.

Resursu izmantošanas optimizācija ir svarīga visiem. Autoparku uzturēšana ir dārga, un, pat ja transportlīdzekļi netiek izmantoti katru dienu, to uzturēšana joprojām maksā naudu, ko varētu ieguldīt citās jomās.

Tomēr darbinieku mobilitāte ir svarīgs faktors daudzos uzņēmumos, un automobiļiem ir jābūt pieejamiem.

Automobiļu koplietošana piedāvā rentablu un ilgtspējīgu veidu, kā samazināt transportlīdzekļu pārvaldības izmaksas, vienlaikus saglabājot darbinieku mobilitāti. Tā ļauj samazināt autoparka izmēru, lietderīgi izmantot dīkstāvē esošos transportlīdzekļus, atvieglot finanšu budžetu un samazināt oglekļa pēdas nospiedumu.

Fleet Complete Eiropā jau piedāvā Fleet Share platformu transportlīdzekļu rezervēšanai uzņēmuma ietvaros, un statistika liecina, ka šī optimizācija ļauj uzņēmumiem paaugstināt autoparka un budžeta efektivitāti par 20%.

Lielie dati vairs nav nekas jauns, ir pienācis laiks lielajam intelektam

„Mēs vairs neaprobežojamies ar lielajiem datiem. Šodien mūsu datu analītikas platformas iespējo „lielās zināšanas“, kas ietekmē lielus lēmumus. Mūsu piedāvātā analīze un ieskati ir ne tikai prognozējoši, bet arī reglamentējoši,“ – Sandīps Kars (Sandeep Kar), Fleet Complete stratēģijas direktors.

Mūsu tehnoloģija līdz šim ir ļāvusi apkopot, analizēt un interpretēt milzīgu datu apjomu, lai jūsu autoparks varētu rīkoties aktīvi un prognozēt nākotnes situācijas. Vienalga, vai runa būtu par transportlīdzekļu apkopi vai precīzu piegādes laiku, jūsu uzņēmums var darboties kā precīzs pulksteņa mehānisms.

Taču ar mākslīgā intelekta piedāvātajām iespējām mēs varam paveikt daudz vairāk. Attālā diagnostika, video telemātika un prognostika ir autoparka pārvaldības nākotnes sastāvdaļas.

Iepazīstieties ar CONNVEX – satīkloto transportlīdzekļu ekosistēmu, kurai pagaidām nav analogu. Fleet Complete izstrādāja šo platformu, lai ļautu lielākam skaitam nozares pārstāvju piedalīties satīklotās mobilitātes inovācijās. Tā ļauj iesaistīt dažādus transportlīdzekļu ražotājus, sistēmu piegādātājus, pēcpārdošanas pārstāvjus, valsts iestādes un privātos operatorus vienotā platformā.

CONNVEX vīzijas autors Sandīps Kars to kodolīgi apraksta šādi: „CONNVEX ir Amazon tīmekļa pakalpojumu analogs telemātikas datu jomā.“ Tas piedāvā lietotājiem miljardiem datu vienību, ko iespējams pielāgot un izmantot visdažādākajām vajadzībām.

Phillips Connect Technologies izmanto CONNVEX platformu savai unikālajai TrailerNet sistēmai, kas ļauj nekavējoties pārlūkot visus piekabes viedos komponentus (dažādus piekabes sensorus), ko uzstādījuši dažādi ražotāji un piegādātāji.

Ar TrailerNet jūs varat aplūkot sava autoparka piekabes vienotā saskarnē un diagnosticēt riepu gaisa spiediena, pacēlāju, bremžu pretbloķēšanās sistēmas (ABS), aizmugurējo durvju, apgaismes ierīču, hermētisko aizvaru, refrižeratoru, pneimatisko disku bremžu un citas problēmas.

Būtībā tie ir 26 sensori, kas fiksē datus par piekabi un kravu: kravas svaru, ABS kļūmju kodus, svara sadalījumu pa tiltiem, apgaismes ierīču defektus, riepu stāvokli un citus.

Tas palīdz izvairīties no pasūtījumiem, ko nav iespējams izpildīt tehnisku iemeslu dēļ, kā rezultātā kravas automobilis paliek dīkstāvē un dārgi izmaksā.

 „Pats būdams autovadītājs, es uzskatu, ka šī tehnoloģija radīs apvērsumu nozarē,“ saka Fleet Complete drošības, atbilstības un normatīvo jautājumu direktors Marks Monsjons (Marc Moncion).

„Jebkurš risinājums, kas palīdz novērst dīkstāvi, ir debesu dāvana uzņēmumiem ar autoparku,“ piebilst Sandīps Kars.

Sadarbība ar oriģinālaprīkojuma ražotājiem

Vēl viena iespēja, ko piedāvā CONNVEX, ir sadarbība ar lielākajiem autoražotājiem, piemēram, General Motors.

„Katru gadu pieaug uzstādītā oriģinālaprīkojuma apjoms,“ stāsta Sandīps Kars.

Fleet Complete un oriģinālaprīkojuma ražotāju uzstādītās programmatūras savstarpējā integrācija nodrošina vairākas priekšrocības: 

  • Tā ļauj nesatraukties par aparatūras saderību vai papildu ierīču uzstādīšanu, jo tās jau ir integrētas transportlīdzeklī.
  • Tā ļauj ātri ieviest sistēmas ekspluatācijā un uzsākt autoparka izmantošanu bez liekas kavēšanās.
  •  Tā atvieglo patērētāju piekļuvi mūsdienīgām transportlīdzekļu tehnoloģijām un analīzes rīkus jebkura lieluma un jebkuru transportlīdzekļa tipa zvejas flotēm.
  • Tā palīdz samazināt ekspluatācijas izmaksas, atsakoties no nelietderīgiem autoparka analīzes modeļiem.

Video telemātika

Video analītika autoparka pārvaldībā kļūst arvien izplatītāka, un nākotnē ir gaidāmi diezgan daudzi jaunumi. Vision – jaunā Fleet Complete video notikumu ierakstīšanas lietotne jau tuvākajā nākotnē kļūs par neatņemamu autoparka pārvaldības sastāvdaļu.

Tās uzmanības centrā ir ne tikai autoparka drošība, bet arī laba pieredze autovadītājiem, kuri var būt skolotāji paši sev. Lietotne seko braukšanas parametriem spēles stilā līdzīgi kā jau pieejamās fitnesa lietotnes, radot lietotājam veselīgu azartu.

Tiek izstrādātas jaunas funkcijas, lai iekļautu video telemātiku visaptverošā autoparka risinājumā. Tiks pievērsta uzmanība koncentrācijai pie stūres, drošības jostu lietošanai un kontekstuāliem video atpazīšanas elementiem

Related Articles