Uncategorized

Google kartes iespējas lietotnē Fleet Complete

Google Maps (Google kartes), kā zināms, ir vispilnīgākie karšu slāņi, kur var iegūt informāciju, sākot no satiksmes sastrēgumiem un beidzot ar degvielas uzpildes staciju atrašanās vietām. Aptuveni 95% mūsu sistēmas lietotāju dod priekšroku tieši Google kartei. Papildus Google palīdz pilnveidot maršrutu un meklēt atrašanās vietu pēc uzņēmuma nosaukuma.

Visiem lietotājiem pēc noklusējuma darbojas Google pamatkarte. Šī karte ir līdzīga parastajiem lietotājiem zināmajai tiešsaistē apskatāmajai Google kartei un tiek lietota visvairāk. Kā papildu kartes ir iespējams lietot Google gaišo pamatkarti un Google pelēko pamatkarti. Šie kartes slāņi palīdzēs tad, ja jums kartē ir jāpievieno liels daudzums datu, piemēram, dažādi apgabali vai transportlīdzekļi. Gaišā karte maina fonu uz iespējami neitrālu, un tādēļ dažādi informācijas slāņi atšķiras daudz labāk.

Google pamatkartes skats:

image-15

Ar satelīta kartes palīdzību redzat no Google satelīta uzņēmumiem izveidoto karti un hibrīdkarte apvieno pamatkartes un satelīta kartes skatus. Ja jums ir jāredz ielas izskats, pavelciet Google “vīriņu” uz nepieciešamo atrašanās vietu un jums atvērsies ielas skats. Šis skats palīdzēs tad, ja dodaties uz nezināmu rajonu un neesat pārliecināts, kāda izskatās ēka vai ielas stūris jūsu meklētajā adresē.

Hibrīdkartes skats:

2-150811

Satiksmes informācija reāllaikā

Google kartei ir iespējams pievienot dažādus informācijas slāņus. Vispopulārākā noteikti ir satiksmes informācija. Tajā pašā nolaižamajā izvēlnē, kur atvērās dažādas kartes, varat izvēlēties arī piemērotus kartes slāņus. Atzīmējot kartes slāņa “Satiksme” priekšā esošo rūtiņu, kartē tiek parādīta informācija par sastrēgumiem. Ja ceļi ir zaļā krāsā, tas nozīmē, ka izvēlētajā posmā satiksme ir kā ierasts. Ja ceļa posms ir sarkanā krāsā, tad, ja iespējams, no šā ceļa vajadzētu izvairīties, jo tur ir sastrēgums. Oranžs ceļa posms kartē nozīmē, ka uz dotā ceļa ir lielāka satiksme nekā parasti.

Maršruta pilnveidošana ar Google kartes palīdzību

Kartes augšējā malā esošajā meklēšanas joslā ir iespējams meklēt dažādus galapunktus un ne tikai pēc adreses, bet arī pēc uzņēmuma nosaukuma. Piemēram, ierakstot meklēšanas lauciņā “Rīgas lidosta”, meklētājprogramma atrod visas ar šo uzņēmumu saistītās adreses, no kurām var izvēlēties vajadzīgo.

 3-4

Ja jums ir jāapmeklē vairāki dažādi galapunkti, noderīga funkcija noteikti ir maršruta pilnveidošana. Nospiežot karodziņa ikonu, kreisajā malā tiek atvērts izlecošais logs, kas palīdz labāk plānot maršrutu. Atzīmējot kartē dažādus maršruta punktus un nospiežot atvērtajā izlecošajā logā apakšā labajā stūrī esošo pogu “Optimizēt”, varat aprēķināt vispiemērotāko maršrutu.

4-2

Dažādas kartes, kuras var izmantot mūsu sistēmā

Papildus Google kartei ir iespējams izmantot arī OpenStreetsMap, Regio un Maanteeamet karšu skatus. Piemērotu karti varat izvēlēties nolaižamajā izvēlnē. Izvēlnes skats katram lietotājam var būt atšķirīgs. Ja jums trūkst kādas kartes, sazinieties ar mūsu klientu apkalpošanas centru, kas var aktivizēt karti jūsu vajadzībām.

5-1

Related Articles