Uncategorized

5 IESPĒJAS AUTOPARKA DEGVIELAS PATĒRIŅA SAMAZINĀŠANAI

Šodien runāsim par taupīšanu. Mazāks degvielas patēriņš nenozīmē tikai dabas saudzēšanu – taupība palīdz ekonomēt arī naudas līdzekļus. Degvielas patēriņa ekonomēšanai ir vairāki risinājumi – papildus iekšdedzes dzinēju efektivitātes paaugstināšanai ir iespējams arī uzlabot vadītāja braukšanas uzvedību un mainīt vairākus procesus.

Lūk, piecas iespējas, kā samazināt degvielas patēriņu:

  1. Iegādājies jaunus automobiļus.Modernāka tehnoloģija gandrīz vienmēr ir tīrāka un spēj efektīvāk iegūt enerģiju no degvielas. Jauni pasažieru automobiļi un kravas automobiļi patērē mazāk degvielas, turklāt tie ir arī drošāki un ērtāki. Tātad, atjaunojot autoparku, papildus degvielas patēriņa samazināšanai iespējams iepriecināt arī savus darbiniekus.
  2. Pārbaudi, cik taupīgi brauc tavi autovadītāji.Lai kaut ko uzlabotu, tev vispirms ir jāveic analīze. Nezinot, cik ekonomiski viens vai otrs autovadītājs brauc, nav iespējas novērtēt, vai situācija uzlabojas vai pasliktinās. Fleet Complete GPS autoparka pārvaldības programmatūra palīdz noteikt vadītāju braukšanas stilu – cik bieži kurš veic straujus paātrinājumus, bremzēšanu un straujus pagriezienus. Kravas automobiļiem iespējams izmērīt degvielas patēriņu un, ja ir vēlēšanās, veikt vēl citus papildu mērījumus.Capture
  3. Apbalvo taupīgus autovadītājus. Tagad, kad analizē autovadītāju braukšanas uzvedību, apbalvo vislabākos autovadītājus. Pārvērt tās uzņēmuma iekšējās sacensībās. Konkurence veicina azartu un vēlmi uzvarēt – drīz vien visi autovadītāji, lai brauktu ekonomiskāk, būs gatavi ļoti piepūlēties. Balva var būt gan naudas prēmija, gan papildu atvaļinājuma dienas.
  4. Labāk saplāno braucienus. Ja dienā ir jāveic vairāki braucieni, piemēram, jāapmeklē klienti vai jānogādā prece, ir iespējams optimizēt savu maršrutu. Mainot galapunktu sarindojumu, dienā iespējams ietaupīt desmitiem (labākajā gadījumā pat simtiem) kilometru. Tas nozīmē arī ietaupītu laiku, degvielu un naudu. To iespējams paveikt ar Fleet Completedarba uzdevumu vadības risinājumu. Darba uzdevumu rindas kārtību iespējams optimizēt ar vienu pogas pieskārienu – sistēma atrod maršrutu, kas ļauj patērēt vismazāk laika un degvielas, un palīdz ekonomēt izdevumus. Kad plāns ir gatavs, vari nosūtīt darba uzdevumus tieši uz darbinieka viedierīci.
  5. Brauc mazāk.Šis ieteikums var skanēt pārāk vienkārši, bet patiesībā ir ļoti svarīgs. Pārdomā savus braucienus – vai tie visi noteikti ir nepieciešami? Kāds ir to rezultāts? Nogādāt mazu paciņu 200 km attālumā acīmredzami nav tā vērts. Tāpat nemanot degvielu var notērēt desmit mazi braucieni. Varbūt preces piegādei ir rentablāk izmantot pakomātu? Varbūt izdevīgāk ir uzaicināt klientu pie sevis uz biroju? Tā ietaupītu degvielu un iegūtu papildu darba laiku.

 

Kā redzi, ar pašu automobili bija saistīts tikai viens ieteikums. Liela ietekme uz degvielas ietaupījumu ir procesu mainīšanai, situācijas analīzei un autovadītāju motivēšanai. Turklāt degvielas ietaupījums var sasniegt vairākus desmitus procentu. 

Vai arī tu vēlies ietaupīt izdevumus? Sazinieties ar mums!

Related Articles