Uncategorized

Kā padarīt savu autoparku videi draudzīgāku

Saskaņā ar Eiropas Klimata likumu ES valstīm līdz 2030. gadam siltumnīcefekta gāzu emisijas jāsamazina vismaz par 55%. Mērķis ir līdz 2050. gadam padarīt ES klimatneitrālu.

Klimata neitralitāte līdz 2050. gadam nozīmē, ka ES valstīs kopumā jāsasniedz nulles siltumnīcefekta gāzu emisijas, galvenokārt samazinot emisijas, ieguldot zaļās tehnoloģijās un aizsargājot dabisko vidi.

Uzņēmumiem ar lielām oglekļa un/vai metāna emisijām tas lielā mērā nozīmē ražošanas procesu pārplānošanu, kā arī citu pasākumu izmantošanu, lai sasniegtu oglekļa emisiju kompensācijas mērķus.

Visām ekonomikas pamatnozarēm ir jāsniedz ieguldījums emisiju samazināšanā: enerģētikā, transportā, celtniecībā, rūpniecībā un lauksaimniecībā.

Mazi soļi noved pie lielām pārmaiņām

Autoparka vadības sistēma ļauj analizēt Jūsu autoparka izmantošanu

Lai saprastu, cik efektīvi tiek izmantots jūsu autoparks, nepieciešami dati – cik automašīnu reāli tiek izmantotas un kur, kāds ir transportlīdzekļa degvielas patēriņš un apkopes vajadzības, cik efektīvi tiek plānoti maršruti, cik daudz transportlīdzekļa darba laika tērē tukšgaitā un cik ekonomiski ir autovadītāju braukšanas stili.

Balstoties uz analīzes rezultātiem, var koncentrēties uz svarīgāko problēmu risināšanu – vai tā būtu autovadītāju apmācība un braukšanas stila uzlabošana vai efektīvāks uzdevumu vadības risinājums atbilstoši transportlīdzekļu novietojumam un maršrutu optimizācijai.

Ieguldiet modernā autoparkā

No pirmā acu uzmetiena jauns autoparks var šķist ārkārtīgi dārgs, taču, veicot ieguldījumu, ir jāskatās plašāk, cik ātri ieguldījums atmaksāsies. Jaunāki transportlīdzekļi ir videi draudzīgāki, kā arī kopumā ekonomiskāki, nemaz nerunājot par elektromobiļiem, kuriem ir augstāka iepirkuma cena, bet daudz izdevīgāka kilometra cena (arī paaugstinātu elektrības cenu gadījumā) un mazāks ekoloģiskais pēdas nospiedums.

Ekonomisks braukšanas stils ietaupa līdz pat 25% degvielas

Ekobraukšana ir ekonomisks braukšanas veids, t.i., transportlīdzekļa izmantošana tādā veidā, kas apzināti un konsekventi samazina degvielas patēriņu un paša transportlīdzekļa nolietojumu. Holistiska pieeja gan braukšanas stilam, gan transportlīdzekļa vadībai ar mērķi iegūt pēc iespējas mazāku ekoloģisko pēdas nospiedumu.

Daži padomi, kā ietaupīt degvielu un braukt videi draudzīgāk:

  1. Uzsildiet automašīnu braukšanas laikā, nevis paliekot uz vietas
  2. Centieties izvairīties no pēkšņas bremzēšanas un apstāšanās
  3. Izmantojiet zemus dzinēja apgriezienus
  4. Satiksmē mēģiniet iepriekš paredzēt manevrus
  5. Apturiet dzinēju, ja stāvat ilgāk par 20 sekundēm
  6. Noņemiet no transportlīdzekļa lieko svaru
  7. Pārbaudiet riepu spiedienu, zemāks spiediens palielina degvielas patēriņu

Regulāra apkope

Labi funkcionējošs dzinējs rada mazāk izmešu un patērē mazāk degvielas. Autoparka pārvaldība palīdz jums sekot līdzi transportlīdzekļa apkopes grafikam.

Related Articles